Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Laikraksts: Atstādinātais Ziemeļkorejas armijas komandieris, iespējams, nogalināts

Dienvidkorejas izlūkdienesti ziņo, ka atstādinātā Ziemeļkorejas ģenerālštāba priekšnieka Ļi Jonho aizturēšanas laikā izraisījusies apšaude, kurā dzīvību zaudējuši 20-30 karavīri, bet pats bijušais armijas komandieris - ievainots vai nogalināts, vēsta laikraksts Chosun Ilbo.

Atbilstoši neapstiprinātiem izlūkdienesta datiem, izpildot Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna pavēli, aizturēt atstādināto komandieri mēģinājis armijas ģenerālā politbiroja direktors vicemaršals Čhve Renhe. Šajā brīdī Ļi apsargi atklājuši uguni.

Chosun Ilbo informācijas avots pieļauj iespēju, ka atstādinātais komandieris apšaudē ir ievainots vai pat nogalināts.

Ļi Jonho armijas komandiera amatu zaudēja svētdien. Valsts mediji pirmdien paziņoja, ka Ļi tiek atbrīvots no visiem amatiem veselības stāvokļa dēļ. Ļi bija viens no redzamākajiem Phenjanas vadības cilvēkiem un pēc iepriekšējā līdera Kima Čenira nāves kļuva par stratēģiski svarīgu viņa dēla un varas mantinieka Kima Čenuna atbalstītāju. Ļi atstādināšana no amatiem, iespējams, ir daļa no politiskās tīrīšanas procesa, jaunajam valsts vadītājam šādi cenšoties nostiprināt savu varu pār armiju, spriež Ziemeļkorejas politikas eksperti. Šis solis arī varētu liecināt par cīņām augstāko amatpersonu vidū, kas Kimam Čenunam bijušas līdzās viņa varas sešos mēnešos.

Par jauno ģenerālštāba priekšnieku izraudzīts līdz šim mazpazīstamais ģenerālis Hjons Jončhols. Turklāt 18.jūlijā pats Kims Čenuns ticis pie maršala titula, kas, kā skaidro eksperti, liecina par būtiskām organizatoriskām izmaiņām Ziemeļkorejas bruņotajos spēkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits