Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Laikraksts: Pastāv ticama iespēja, ka Bigbenu var pārdot krievu vai ķīniešu investoriem

Lielbritānijas varas iestādes var pieņemt lēmumu pārdot Vestminsteras pili investoriem no Krievijas vai Ķīnas, pirmdien raksta izdevums The Telegraph. Kā skaidro izdevums, tik neparasts lēmums var tikt pieņemts tādēļ, lai saglabātu valsts parlamenta ēku, kura “pakāpeniski grimst Temzā”, kādēļ slavenā Bigbena tornis jau ir sasvēries par 18 collām.

Lai izlabotu situāciju, Londonai ir nepieciešams vairāk nekā miljards ASV dolāru, kurus tagadējā ekonomiskajā situācijā valsts budžetā vienkārši nav iespējams atrast, teikts publikācijā.

Pārdot vēsturisko britu parlamenta ēku nekustamo īpašumu attīstītājiem no Krievijas vai Ķīnas gan ir tikai viena no idejām kā glābt pili. Ja tas notiks, parlamenta deputāti ar premjerministru priekšgalā pārcelsies uz jaunu ēku, vēsta laikraksts.

Vestminsteras pils tika uzbūvēta XI gadsimtā, bet tagadējā veidā – 1840.-1860. gados pils, kura nodega 1834. gadā vietā. Tomēr ugunsgrēka laikā izdevās paglābt pils ansambļa galveno arhitektūras vērtību – Vestminsterhollu, kas necieta arī lielu daļu Londonas izpostījušā nacistu aviācijas uzlidojuma 1941. gada maijā laikā. Šī pils, tāpat kā Romas Kolizejs un Eifeļa tornis Parīzē, ir viena no pašām zināmākajām ēkām pasaulē un vispāratzīts Londonas simbols.

Kā raksta avīze, ēka, kas atrodas Temzas krastā, sāka slīgt ūdenī pēc tam, kad pilsētā sāka būvēt metropolitēna līnijas, kā arī pēc apakšzemes stāvvietas pie parlamenta parādīšanās. Līdz 2000. gadiem daudzu pils ansambļa ēku sienās sāka rasties milzīgas plaisas.

„Es domāju, ka varas iestādes būs pārsteigtas, ja tornis ar visiem pulksteņiem pēkšņi vienkārši iebruks ūdenī,” laikrakstam paziņoja viens no parlamenta deputātiem, Tomass Dočertijs. Kā atzīmē izdevums, galīgais lēmums par iespējamo ēkas pārdošanu var tikt pieņemts tikai pēc dažiem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits