Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lampedūzas salā izcēlušās imigrantu un policijas sadursmes

Tunisiešu imigrantu protestu laikā Itālijai piederošajā Lampedūzas salā trešdien izcēlušās iebraucēju sadursmes ar policiju, kuru laikā ievainoti vairāki desmiti cilvēku, vēsta vietējie mediji.

Kā liecina televīzijas kanāla SKY TG 24 materiāli, ar vairogiem un stekiem bruņotie policisti iedzinuši imigrantus kādas diezgan augstas terases stūrī un pret protestētājiem pielietojuši fizisku spēku, liekot tiem lēkt no četrus metrus augstās būves, lai izvairītos no likumsargiem.

Sadursmēs ievainoti trīs policisti un vairāki desmiti protestētāju, ziņo aģentūra ANSA.

Pēdējo dienu laikā imigrantu iecienītajā Lampedūzas salā valda saspringta atmosfēra, jo vairāk nekā tūkstotis tunisiešu imigrantu, kuriem saskaņā ar Romas un Tunisas panākto vienošanos draud repatriācija, pieprasa, lai viņus nogādā Itālijas kontinentālajā daļā.

Saniknotie Lampedūzas iedzīvotāji ielenkuši mērijas ēku, pieprasot, lai mērs Bernardīno de Rubeiss īstenotu stingrāku politiku pret imigrantiem.

"Man sevi jāaizstāv, un esmu gatavs to darīt," žurnālistiem paziņoja de Rubeiss, demonstrējot sava rakstāmgalda atvilktnē glabāto beisbola nūju. "Te ir kā karadarbības zonā."

Mērs uzsvēra, ka pieprasījis valdībai nekavējoties nosūtīt "helikopterus un kuģus tunisiešu evakuēšanai".

Savukārt Sicīlijas gubernators Rafaēle Lombardo paziņojis: "Lampedūza jāattīra nekavējoties. Mēs nedrīkstam pieļaut šīs Vidusjūras pērles pārvēršanos par partizānu karam un terorismam atstātu zemi."

Gan ANO Bēgļu aģentūra, gan vairākas labdarības organizācijas veltījušas kritiskus vārdus Itālijas valdības rīcībai šajā saspīlētajā situācijā.

Otrdien pēc iebraucēju protestiem pārpildītajā imigrantu uzņemšanas centrā izcēlās ugunsgrēks. Savukārt trešdienas rītā aptuveni 300 imigranti izgāja Lampedūzas ielās, pieprasot: "Brīvību! Brīvību!"

Kopš gada sākuma no Tunisijas un Lībijas Itālijas dienvidos ieradušies jau 50 400 nelegālie imigranti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits