Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latviešu bezpajumtnieks vada ekskursijas pa Londonas graustu rajoniem

Latviešu jaunietis Henrijs Stūrmanis, kurš Londonā gribēja kļūt par mākslinieku, ir kļuvis par bezpajumtnieku un tagad tūristus izvadā pa Anglijas galvaspilsētas klaidoņu vietām un iepazīstina ar bezpajumtnieku dzīvi, vēsta portāls kasjauns.lv.

Graustu tūrisms līdz šim lielā mērā saistījās ar jaunattīstības valstīm, bet nu tas kļūst arvien populārāks arī Lielbritānijas galvaspilsētā, ziņo Londonas laikraksts The Independent.

Jaunietis Londonā ieradās 1995. gadā – astoņu gadu vecumā un vēlāk gribēja izmācīties par mākslinieku, tomēr dzīvē nepaveicās un nokļuva uz ielas. Puisi atrada nevalstiskā organizācija Sock Mob un, viņam piedāvājot apģērbu, tualetes piederumus un pārtiku, kā dāvanu cilvēkam, kurš mitinās uz ielas, aicināja kļūt par ekskursiju vadītāju, ziņo portāls.

Kasjauns.lv informē, ka ekskursijas pa graustu rajoniem pēdējā laikā kļuvušas populāras ne tikai jaunattīstības valstis, bet arī citās zemēs, piemēram, Polijā, Austrālijā un ASV. Londonā to vadītāji ir bezpajumtnieki, kuri par savu darbu var paturēt pusi no astoņu latu lielās maksas par ekskursiju.

Patlaban Londonā ir pieejami pieci ekskursiju maršruti, ko vada bezpajumtnieki, piedāvājot unikālu skatījumu par dzīvi galvaspilsētā. Ekskursiju, kas pazīstamas ar nosaukumu Unseen Tours, idejas autors ir brīvprātīgo tīkls Sock Mob. Katram brīvprātīgajam ir līdzi tīru zeķu pāris, kā arī higiēnas piederumi un pārtika – dāvana bezpajumtniekiem, kas ļāva organizatoriem izveidot ilgtermiņa draudzības saites ar bezpajumtniekiem, kas nu kļuvuši par daiļrunīgiem ekskursiju vadītājiem, informē portāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits