Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas kontingenta komandieris: Afganistānā uzbrukumi turpināsies

Afganistānā izvietoto koalīcijas spēku pavēlnieks amerikāņu ģenerālis Stenlijs Makristels esot pārliecināts par iespējām gūt panākumus cīņā ar dažādajiem nemiernieku grupējumiem. Tā varot spriest gan pēc īstenoto operāciju vēriena, gan to gaitas.

Par šo amerikāņu ģenerāļa pārliecību Dienai pastāstīja Latvijas kontingenta komandieris pulkvežleitnants Ansis Strazdiņš. Lielie uzbrukumi radikālajam islāmistu grupējumam Taleban valsts dienvidos Helmandas un Kandahāras provincē tagad tiks turpināti arī līdz šim par relatīvi mierīgu zonu uzskatītajos Afganistānas ziemeļos.

«Ir skaidrs, ka šādu operāciju īstenošana ir iespējama, pateicoties ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumam nosūtīt uz Afganistānu papildus 30 tūkstošus amerikāņu karavīru. Arī te mūsu bāzē pie Mazarišarīfas pilsētas redzams, ka ierodas prāvs skaits amerikāņu,» Dienai stāstīja pulkvežleitnants.

Varot arī teikt, ka nopietnie notikumi sākušies tieši šeit. «Divi mūsējo moti (mobilās novērošanas grupas), kas bazējas Farjābas provinces pilsētā Meimenā, jau piedalās operācijā. Tas nu nekādi nav uzskatāms par noslēpumu, jo tā saucamie sliktie zēni (tā koalīcijas spēki dēvē savu pretinieku) taču to labi zina. Informāciju, pilnīgi droši, nopludina afgāņu policija, kas ir daudz neuzticamāka par vietējo armiju,» stāsta A.Strazdiņš.

Šā iemesla dēļ pilnīga slepenība uzbrukumu rīkošanā, kas notiek kopā ar afgāņu drošības spēkiem, vispār nav iespējama. Pēc Latvijas kontingenta komandiera teiktā, iepriekš esot bijis zināms, ka dažādo pretinieku grupējumu komandieri, starp tiem daudzi ir mullas, esot rīkojuši apspriedes par kopīgu uzbrukumu sākšanu. Tādēļ uzbrukumi nemierniekiem zināmā mērā uzskatāmi par apsteidzošu operāciju.

Vēl ziemeļu reģionos par vienu nemierīgākajiem punktiem tiek uzskatīts Kunduzas rajons. Siltās ziemas laikā nemiernieki bijuši gana rosīgi – gan izmantojot strēlnieku ieročus, gan apšaudot pilsētas ar raķetēm, gan izvietojot mīnas. Šāda situācija, dabiski, likusi izšķirties par nopietnāku pretdarbību.

Latviešu pulkvežleitnants domā, ka afgāņu civiliedzīvotājiem nepieciešama pārliecība, ka viņi var dzīvot neviena neapdraudēti, tad viņi uzticēsies vietējai armijai un policijai, un Hamīda Karzaja valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits