Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Londonā aizturētajam uzbrucējam neesot teroristiski motīvi

Londonā trešdien uzbrukuma vietā aizturētajam 19 gadus vecajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, ceturtdien paziņojusi policija.

Uzbrukumā, kas notika trešdienas vakarā Londonas centrā, tika nogalināta aptuveni 60 gadus sieviete. Vēl divas sievietes un trīs vīrieši tika ievainoti.

Lielbritānijas izmeklētāji, kas nopratinājuši apcietināto 19 gadus veco somāļu izcelsmes Norvēģijas pilsoni, ceturtdien paziņojuši, ka nav atrasti pierādījumi, kas liecinātu par "teroristiskiem motīviem" vai "radikalizāciju".

Policijas komisāra palīgs Marks Raulijs žurnālistiem pavēstīja, ka sieviete, kura trešdienas vakarā tika nodurta Rasela skvērā Londonas centrā, bijusi ASV pilsone. Savukārt divas sievietes un trīs vīrieši, kas šajā uzbrukumā guva ievainojumus, ir ASV, Lielbritānijas, Austrālijas un Izraēlas pilsoņi.

Trīs no pieciem cietušajiem jau izrakstīti no slimnīcas, un arī abu atlikušo ievainoto dzīvībai briesmas nedraud.

Izmeklēšana "arvien lielākā mērā norāda, ka šo traģisko notikumu izraisījušas garīgās veselības problēmas," norādīja Raulijs.

"Mēs uzskatām, ka tas bija spontāns uzbrukums un upuri tikuši izraudzīti nejauši. Mēs neesam atraduši pierādījumus par radikalizāciju vai jebko citu, kas liecinātu, ka aizturēto vīrieti būtu motivējis terorisms," piebilda komisāra palīgs.

Viņš arī pavēstīja, ka saistībā ar notikušo veikta kratīšana kādā dzīvoklī Londonas ziemeļos un vēl viena kratīšana tiks veikta dzīvoklī Londonas dienvidos.

Raulijs informēja, ka aizdomās turamais ticis sašauts ar elektrošoka pistoli un aizturēts sešas minūtes pēc pirmā telefona zvana saņemšanas par uzbrukumu.

Londonas policija jau iepriekš paziņoja, ka izmeklēšanā koncentrējas uz 19 gadus vecā aizdomās turētā garīgo veselības stāvokli, "saglabājot atvērtu prātu attiecībā uz motīvu".

Policija apstiprināja, ka aizturēšanas laikā pret aizdomās turēto lietots elektrošoks, un paziņoja, ka aizdomās turētais ir aizvests no slimnīcas, kur viņam sniegta medicīniskā palīdzība.

Drošības apsvērumu dēļ Londonā pastiprināta policijas klātbūtne, tostarp izvietoti bruņoti policisti.

Roulijs aicināja sabiedrību saglabāt mieru un būt modriem.

Ar līdzīgu aicinājumu nācis klajā arī Londonas mērs Sadiks Hans.

Papildināts virsraksts un visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits