Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Londonā spriedīs, kā iznīdēt korupcijas sērgu

Londonā ceturtdien norisināsies Lielbritānijas premjerministra Deivida Kemerona rīkots pretkorupcijas samits, kurā piedalīsies daudzu pasaules valstu līderi, nevalstiskās organizācijas un Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda vadītāji, lai spriestu par to, kā apkarot globālo korupciju. Tās milzīgie apmēri izgaismojās aprīlī, kad atklātībā nonāca slepena informācija par Panamas juridiskā uzņēmuma Mossack Fonseca izveidotiem un apkalpotiem ārzonu uzņēmumiem, kas ietekmīgām un bagātām personām ļauj atmazgāt nelikumīgi iegūtus līdzekļus un izvairīties no nodokļu nomaksas, vēsta laikraksts Diena.

Pasākums jau izpelnījies plašu uzmanību, jo trešdien atklātībā nonāca Kemerona nediplomātiskie izteikumi par dažām samitā pārstāvētajām valstīm. Premjers otrdien, tiekoties ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, pie ieslēgtām televīzijas kamerām valdniecei sacīja, ka pretkorupcijas sanāksmi apmeklēšot dažu "fantastiski korumpētu" valstu līderi. Kā "iespējams, viskorumpētākās" viņš minēja Nigēriju un Afganistānu.Vēlāk Kemerona birojs paziņoja, ka premjers novērtē Afganistānas un Nigērijas valdību centienus apkarot plašo korupciju, tāpēc ielūdzis abu valstu prezidentus piedalīties samitā.Samita namatēvs Kemerons pirms samita, kurā varētu piedalīties aptuveni 40 valstu pārstāvji, norādījis, ka korupcija ir "progresa ienaidniece un daudzu pasaules problēmu sakne". "Tā iznīcina darba vietas un bremzē ekonomisko izaugsmi, iesloga trūcīgos bezcerīgā nabadzībā un grauj mūsu drošību, veicinot cilvēku piesliešanos ekstrēmistu grupējumiem," viņu citē ziņu aģentūra Bloomberg.Viņš pērn deklarēja, ka "netīrai naudai nav vietas Lielbritānijā". Atsevišķi soļi pretī mērķim ir sperti, jo jūnijā briti ieviesīs publisku reģistru, kurā ikvienam būs iespēja uzzināt patiesā labuma guvējus uzņēmumos, kas reģistrēti Apvienotajā Karalistē. Izskanējuši minējumi, ka sanāksmes laikā Kemerons varētu izziņot rīcības plānu cīņai pret naudas atmazgāšanu Londonas nekustamo īpašumu tirgū.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 12.maija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits