Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Losandželosai jādzīvo bažās par spēcīgu zemestrīci

Šovbiznesa paradīzes Losandželosas iedzīvotāji pirmdien brīdināti par spēcīgas zemestrīces draudiem pēc tam, kad svētdien tās apkaimi piemeklēja 4,7 ballu stipri pazemes grūdieni, raksta AP.

Seismologi vēsta, ka zemestrīces epicentrs bijis tikai 15 kilometru uz dienvidrietumiem no Losandželosas centra un tikai aptuveni piecus kilometrus no Losandželosas starptautiskās lidostas. Pazemes grūdieni ilga 10—15 sekundes. Pēc tiem sekojuši vismaz pieci pēcgrūdieni, no kuriem stiprākais bijis 3,1 balli liels.

Par laimi, pazemes grūdieni nav radījuši milzīgus postījumus. Vien dažviet izbiruši ēku stikli. Plīstot stiklam kafejnīcā Starbucks, nelielus ievainojumus guvis kāds cilvēks.

"Pirmais, ko es iedomājos, — vai tā ir no spēcīgajām?" savas sajūtas grūdienu laikā atceras Toms Osvalts, kurš tobrīd atradās savā mājā Longbīčā. "Mana pirmā doma bija pēc iespējas ātrāk tikt ārā, paņemt suni un laisties. Tagad mēs gaidām pēcgrūdienus."

ASV Ģeoloģijas dienests brīdina, ka Losandželosas apkārtni var piemeklēt trīs līdz četras balles stipri pēcgrūdieni, bet pastāv piecu procentu varbūtība, ka Eņģeļu pilsētu var apdraudēt arī daudz spēcīgāka un postošāka zemestrīce. "Cilvēkiem jābūt gataviem," sacīja dienesta pārstāve Sūzena Hou.

Arī iepriekš Losandželosā notikušas zemestrīces. Pagājušā gada jūlijā Losandželosu satricināja 5,4 balles stipra zemestrīce. Tik spēcīgi pazemes grūdieni tur nebija pieredzēti 14 gadus. 1994.gadā 6,7 balles stiprajā zemestrīcē Losandželosā gāja bojā vismaz 60 cilvēku, tika sagrauti vairāki tilti un ēkas.

Seismologi brīdinājuši par 99 procentu iespējamību, ka Kalifornijas štats tuvāko trīsdesmit gadu laikā piedzīvos postošu zemestrīci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits