Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Malaizijā, iespējams, noindēti desmit izmirstošas sugas ziloņi

Malaizijas Sabahas štatā, kas atrodas Borneo salā, dabas rezervātā atrasti miruši desmit apdraudētie pundurziloņi jeb pigmejziloņi (pygmy elephants) un vietējās amatpersonas uzskata, ka dzīvnieki varētu būt ļaunprātīgi noindēti, vēsta BBC News.

Dzīvnieki, kuri visi miruši no iekšējās asiņošanas, triju nedēļu laika tika atrasti nelielā attālumā cits no cita. Vienā gadījumā blakus ziloņmātes mirstīgajām atliekām tika atrasts trīs mēnešus vecs mazulis, kurš centās pamodināt māti, piebilst BBC News.

Sabahas štata dabas aizsardzības ministrs Masidi Mandžuns (Masidi Manjun) izteicies, ka “tā bija skumja diena dabas parkam”. Savukārt vietējie veterināri uzskata, ka visi bojā gājušie ziloņi piederējuši vienam baram un bijuši vecumā no četriem līdz divdesmit gadiem.

Pagājušajā nedēļā tika atrastas četru pundurziloņu mirstīgās atliekas, bet divas dienas vēlāk dabas parka amatpersonas atrada vēl četrus mirušus vai mirstošus dzīvniekus. Savukārt vēl divi jau sadalījušies pundurziloņu ķermeņi tika atrasti agrāk šogad, un amatpersonas uzskata, ka visas nāves ir saistītas.

BBC News norāda, ka nevienā no nāves gadījumiem ziloņiem nav nolaupīti ilkņi, kas nozīmē, ka viņus nav nogalinājuši malumednieki, tāpat uz ķermeņiem nav atrastas šāvienu pēdas. Šobrīd audu paraugi ir nosūtīti ekspertīzei, taču veterināri uzskata, ka bojājumi dzīvnieku gremošanas sistēmā “ar ļoti augstu ticamības pakāpi” norāda uz saindēšanos, pie kam ļoti ticama šķiet ļauprātīga indēšana, un testi tikai sniegs atbildi uz jautājumu, kad un ar ko dzīvnieki ir saindējušies.

Šobrīd savvaļā ir palicis mazāk nekā 1500 pundurziloņu, vairākums no kuriem mīt tieši Malaizijas Sabahas štata teritorijā. Kā paziņojis, M. Mandžuns, desmit reto dzīvnieku dzīvnieku nāve ir liels trieciens dabas parkam, un varas iestādes darīs visu iespējamo, lai gadījumā, ja apstiprināsies aizdomas par ļaunprātīgu indēšanu, noziedznieki saņemtu pelnīto sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits