Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Medvedevs stiprinās militāro varenību

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs otrdien paziņoja, ka Krievija 2011.gadā sāks visaptverošu karaspēka modernizāciju un stratēģisko kodolspēku attīstīšanu, jo NATO ASV virsvadībā izplešas tās pierobežā. Šī informācija parādījusies laikā, kad Krievija un ASV paziņojušas par nepieciešamību uzlabot savstarpējās attiecības.
Bažās par NATO un ASV Kremlis sola vērienīgu bruņoto spēku pārveidi un modernizāciju

"Centieni izvērst NATO militāro infrastruktūru netālu no mūsu valsts robežām turpinās," ikgadējā tikšanās reizē ar augstāko militāro vadību sacīja D.Medvedevs. Krievija jau pirms tam nav slēpusi savu nepatiku pret ASV iepriekšējās administrācijas nodomiem panākt postpadomju valstu Ukrainas un Gruzijas uzņemšanu NATO un amerikāņu plānu izvietot pretraķešu aizsardzības vairoga elementus Polijā un Čehijā, nodēvējot tos par draudu savai nacionālajai drošībai.

Tikšanās laikā otrdien D.Medvedevs sacīja, ka NATO ekspansija kombinācijā ar iekšējās krīzes draudiem un starptautisko terorismu "rada vajadzību modernizēt bruņotos spēkus, dodot tiem jaunu veidolu".

Paredzēts, ka līdz 2012.gadam militārpersonu skaits Krievijas armijā no 1,3 miljoniem tiks samazināts līdz miljonam. Savukārt virsnieku skaits no 355 tūkstošiem tiks samazināts līdz 150 tūkstošiem, raksta AP. Krievijas aizsardzības ministrs Anatolijs Serdjukovs sacīja, ka līdz 2020.gadam 70% no ieročiem valsts bruņoto spēku arsenālā būs modernākie savā kategorijā — tas ir par 10% vairāk nekā pašlaik.

Pagājušajā gadā Kremlis nolēma, ka līdz 2011.gadam armijas attīstībai tērēs 140 miljardus dolāru (75 miljardi latu). Tomēr krasais naftas cenu kritums un valsts ekonomikas lejupslīde Krievijai var likt pārskatīt šo plānu realizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits