Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Meksikas telekomunikāciju magnāts Slims kļuvis par pasaulē bagātāko cilvēku

Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims kļuvis par pasaules bagātāko cilvēku, liecina jaunākais žurnāla _Forbes _publicētais miljardieru saraksts. Uz otro un trešo vietu nobīdīti kompānijas _Microsoft _dibinātājs Bils Geits un investors Vorens Bafets, kuri pagājušajā gadā ieņēma pirmās divas pozīcijas.

Pēdējo 12 mēnešu laikā K.Slima bagātība pieaugusi par 18,5 miljardiem dolāru (9,4 miljardi latu) un sasniegusi 53,5 miljardu dolāru (27 miljardi latu) atzīmi, vēsta ASV biznesa izdevums. Meksikānis kļuvis par pirmo attīstības valsts iedzīvotāju, kas ieņem Forbes miljardieru saraksta pirmo vietu, un pirmo neamerikāni kopš 1994.gada, kuram ticis šis tituls.

B.Geitss, kurš par pasaulē bagātāko cilvēku pēdējo 15 gadu laikā atzīts 14 reizes, gada laikā savu bagātību palielinājis par 13 miljardiem dolāru (6,6 miljardi latu) un tagad tās lielums ir 53 miljardi dolāru (27 miljardi latu).

Slavenā investora un mecenāta V.Bafeta bagātība pēc Forbes aprēķiniem ir 47 miljardus dolāru (24 miljardi latu) liela, salīdzinot ar 37 miljardiem dolāru (19 miljardi latu) pērn.

Forbes vēsta, ka pašlaik pasaulē dzīvo 1011 cilvēki, kuru bagātība pārsniedz miljards dolāru. 2009.gadā miljardiera statusā bija 793 cilvēki. Joprojām visvairāk miljardieru nāk no ASV - viņi veido 40% no visiem sarakstā iekļautajiem.

Krieviju sarakstā pārstāvēta ar 62 bagātniekiem, kas ir par 28 vairāk nekā pērn. Krievijas bagātākā cilvēka tituls pienākas tērauda magnātam Vladimiram Ļisinam. Viņš ar 15,8 miljardu dolāru (8 miljardi latu) lielu bagātību ierindojas 32.vietā starp visiem pasaules miljardieriem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits