Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Minskā sāk tiesāt pazīstamu cilvēktiesību aktīvistu

Minskā trešdien sākusies pazīstamā baltkrievu cilvēktiesību aktīvista Aļesa Beļacka tiesas prāva, vēsta radio "Brīvība" baltkrievu redakcija.

Cilvēktiesību centra "Vjasna" priekšsēdētājs Beļackis tika arestēts 4.augustā un vēlāk apsūdzēts par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Kā norāda apsūdzības puse, Beļackis izmantojis privātus bankas kontus Lietuvā un Polijā, lai no starptautiskajiem finansētājiem saņemtu līdzekļus darbam cilvēktiesību jomā Baltkrievijā.

Ja apsūdzības tiks pierādītas, viņam draud līdz septiņiem gadiem cietumā. Beļacka kolēģi un atbalstītāji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas.

Tiesas zālē atrodas Eiropas Savienības un ASV pārstāvji, kā arī Beļacka dzīvesbiedre.

Līdz ar aktīvista arestu atklājās apkaunojošs fakts, ka apsūdzību izvirzīšanā faktiski palīdzējušas Polija un Lietuva, kas Baltkrievijas varasiestādēm nodevušas informāciju par viņa finansēm.

Beļackis vērsās tiesā ar lūgumu, lai process notiktu baltkrievu valodā. Savukārt prokurors iestājās pret šo lūgumu, norādot, ka lielākā daļa likumu bāzes Baltkrievijā ir krievu valodā, vēsta tīmekļa medijs "Telegraf".

Tiesnesis apsūdzētā lūgumu noraidīja, jo Baltkrievijā ir "divas valsts valodas", un piedāvāja Beļackim tulka pakalpojumus. Pēc aktīvista lūguma tiesnesis uz sēdes zāli izsauca tulku.

Tiesnesis noraidīja aktīvista lūgumu, lai esošās apsūdzības tiktu aizstātas ar tādām, kurās kā drošības līdzeklis nav paredzēts apcietinājums.

Arī Beļacka advokātu lūgumu atļaut veikt procesa filmēšanu tiesnesis noraidīja, jo tas traucēšot procesa gaitai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits