Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Minskā sākas metro spridzinātāju prāva

Augstākā tiesa Minskā ceturtdien sāka izskatīt par sprādziena sarīkošanu Baltkrievijas galvaspilsētas metro stacijā "Oktjabrjskaja" apsūdzēto Dmitrija Konovalova un Vladislava Kovaļova lietu.

Teroraktā 11.aprīlī tika nogalināti 15 cilvēki, vairāk nekā 200 ievainoti.

Konovalovs ir apsūdzēts sprādziena organizēšanā, bet Kovaļovs, ka palīdzējis terorakta sarīkošanā. Apsūdzētie ir 25 gadus veci. Ja viņu vaina tiks pierādīta, abiem draud nāvessods.

Konovalovs un Kovaļovs tiek apsūdzēti arī par sprādziena sarīkošanu 2008.gadā Minskā Neatkarības dienas svinību laikā, kā arī vairāku uzbrukumu sarīkošanā Vitebskā 2005.gadā. Šajos uzbrukumos kopumā tika ievainoti vairāk nekā simts cilvēku, tomēr neviens netika nogalināts.

Prāva norit Justīcijas namā, zālē, kurā vietas ir vairāk nekā 500 cilvēku. Procesa gaitai seko metro sprādzienā cietušie, kā arī 2008.gada Minskas terorakta upuri.

Varasiestādes līdz šim nav skaidri apliecinājušas, kādi varētu būt apsūdzēto motīvi, tomēr dažas amatpersonas norādījušas, ka uzbrukumi varētu būt sarīkoti ekstrēmi nacionālistisku uzskatu dēļ.

Neilgi pēc aizdomās turamo aresta izmeklētāji norādīja, ka viens no motīviem, kas pamudinājis terora akta veicējus uz noziegumu, esot bijis naids pret cilvēkiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits