Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Miris Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs

Mūžībā 69 gadu vecumā sestdien aizgājis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs, kurš valsts galvas amatu ieņēma kopš 1994.gada, pirmdien pavēstīja valsts mediji.

Līderis "miris no lielas garīgas un fiziskas pārslodzes" sestdien plkst.8.30 pēc vietējā laika (plkst.1.30 pēc Latvijas laika) vilcienā, dodoties vizītē uz galvaspilsētas apkaimi, apliecināja oficiālā Korejas Centrālā ziņu aģentūra.

Aģentūras paziņojumā tauta mudināta sekot līdera jaunākajam dēlam, jau iepriekš izraudzītajam varas mantiniekam Kimam Čenunam, kuram ir tuvu pie 30 gadiem.

"Visiem partijas biedriem, armijas cilvēkiem un sabiedrībai ir uzticīgi jāseko biedra Kima Čenuna vadībai, jāaizsargā un jāturpina stiprināt partijas, armijas un sabiedrības vienotā fronte," valsts televīzijas ēterā mudināja melnā tērpusies diktore.

Līderis miris no "spēcīga miokarda infarkta un sirdstriekas", apliecināja ziņu aģentūra, norādot, ka sekcija veikta jau svētdien. Kima Čenira bēres notiks 28.decembrī Phenjanā, tomēr ārzemju delegācijas uz atvadīšanos no aizgājēja aicinātas netiks. Valstī no 17. līdz 29.decembrim izsludinātas sēras.

Jāpiebilst, ka Dienvidkorejas armijā tikmēr izsludināta ārkārtas trauksme, un Seula lūgusi ASV, kam Dienvidkorejā ir 28 500 karavīru, pastiprināti veikt novērošanu no lidmašīnām un satelītiem, lai gan Tostarp amatpersonas ziņo, ka nekādas neparastas aktivitātes Ziemeļkorejā nav manāmas.

Dienvidkorejas prezidents Ļi Mjunbaks visām valdības amatpersonām arī noteicis ārkārtas reaģēšanas statusu, kas nozīmē, ka tiek ierobežotas amatpersonu iespējas doties atvaļinājumā vai ceļot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits