Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Naftas cenas aug otro dienu pēc kārtas

Naftas cenas pasaules tirgū ceturtdien piedzīvojušas kāpumu otro dienu pēc kārtas saistībā ar ASV dolāra vērtības samazināšanos un jaunu optimismu, ka naftas ražotājvalstis vienosies par naftas ieguves iesaldēšanu.

ASV vieglās jēlnaftas West Texas Intermediate (WTI) cena aprīļa piegādēm ceturtdien tirdzniecības sesijas noslēgumā palielinājusies par 1,74 dolāriem - līdz 40,2 dolāriem (35,54 eiro) par barelu, pirmo reizi kopš 3.decembra tirdzniecību noslēdzot virs 40 dolāru par barelu atzīmes.

Savukārt Londonas Brent jēlnaftas cena maija piegādēm tirdzniecību noslēdza ar kāpumu par 1,21 dolāru - līdz 41,54 dolāriem (36,75 eiro) par barelu.

Kataras enerģētikas ministrs Muhameds al Sada trešdien paziņoja, ka naftas ražotājvalstu organizācijas OPEC dalībvalstis un lielās naftas ieguvējas ārpus OPEC 17.aprīlī Dohā rīkos sanāksmi, lai censtos stabilizēt naftas cenu kritumu.

Šī tikšanās būs turpinājums pagājušajā mēnesī notikušajām pārrunām starp Kataru, Krieviju, Saūda Arābiju un Venecuēlu, kad šīs valstis ierosināja vienoties par naftas ieguves apjoma iesaldēšanu janvāra līmenī, norādīja Sada, kurš šobrīd ir OPEC prezidents.

Viņš sacīja, ka 15 valstis, kuras nodrošina aptuveni 73% no globālā naftas ieguves apjoma, atbalsta šo iniciatīvu, tostarp Saūda Arābija un Krievija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits