Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

NATO gaisa triecieni Lībijā turpināsies līdz pilnīgai Kadafi spēku pretestības apspiešanai

Amatpersonas paziņojušas, ka pirms septiņiem mēnešiem sāktā NATO gaisa triecienu kampaņa Lībijā turpināsies, neskatoties uz diktatora Muammara Kadafi režīma krišanu.

Francijas aizsardzības ministrs Žerārs Longē ceturtdien paziņoja, ka gaisa triecieni turpināsies līdz tiks apspiesta jebkāda Kadafi lojālo spēku pretošanās un jaunā valdība lūgs NATO spēkus beigt misiju.

Longē apmeklē NATO dalībvalstu aizsardzības ministru konferenci Briselē. Galvenie sarunu temati ir misijas Lībijā un Afganistānā, kur sabiedroto spēki sāk varas nodošanu vietējiem spēkiem pēc desmit gadus ilgušā kara pret radikālo islāmistu kaujinieku grupējuma "Taleban" nemierniekiem.

Lai gan nemiernieki, kas februāra vidū sāka sacelšanos pret Kadafi režīmu, kontrolē lielāko daļu Lībijas teritorijas, daži reģioni joprojām atrodas Kadafi lojālo spēku kontrolē, piemēram, Kadafi dzimtā pilsēta Sirte Vidusjūras krastā, Banivalida un vairākas vietas Lībijas dienvidos.

Militārā   misija   Lībijā   tika uzsākta, lai īstenotu ANO Drošības padomes 1973. rezolūcijā par lidojumu aizlieguma zonas noteikšanu virs   Lībijas noteikto, ka starptautiskā sabiedrība ir pilnvarota lietot "visus nepieciešamos līdzekļus" Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzībai.

ANO sankcionētu militāro operāciju Lībijā ar mērķi aizsargāt tās civiliedzīvotājus no Kadafi spēku uzbrukumiem 19. martā uzsāka Lielbritānija, Francija un ASV. 31. martā operācijas  vadību pārņēma NATO. Pirmo  reizi misija par 90 dienām tika pagarināta jūnijā, bet otro reizi - septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits