Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

NATO valstu aizsardzības ministri uzsver kiberdrošības svarīgumu koronavīrusa krīzes laikā

NATO aizsardzības ministru ārkārtas sanāksmē trešdien ministri diskusijās uzsvēruši nepieciešamību stiprināt kiberdrošību Covid-19 krīzes laikā, pastāstīja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Sanāksmes laikā vairāki ministri, tostarp, vadoši alianses dalībvalstu politiķi uzsvēruši, ka Covid-19 krīzes laikā bruņotie spēki nedrīkst ciest, un aizsardzībai atvēlēt 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) neskaitās kā "griesti, bet ir grīda".

Tāpat diskusijās politiski ļoti liels uzsvars tika likts uz kopīgu darbu pie kiberdrošības pastiprināšanas, jo Covid-19 krīzes laikā ļoti daudzi procesi notiek virtuāli, līdz ar to "varam vēl vairāk gaidīt visāda tipa uzbrukumus," skaidroja Pabriks.

"Sanāksmē nebija formāls lēmums par to, ka dalībvalstis pastiprina kiberdrošību, taču visi saprot, ka tie ir draudi, kam jāpievērš uzmanība," norādīja ministrs.

Tāpat ministri apsprieduši cīņu pret dezinformāciju, kas saistīta ar koronavīrusa izplatību. Šajā ziņā ministrs uzslavēja Rīgā izvietotā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbu.

No Latvijas puses sanāksmē bija svarīgi uzsvērt, ka, neskatoties uz Covid-19 krīzi, līdzšinējie alianses draudi nav mazinājušies un "tie turpat vien ir", tāpēc aliansei jābūt spējīgai cīnīties divās frontēs, skaidroja Latvijas aizsardzības ministrs.

"Par spīti visam, kopumā bija optimistiska gaisotne," piebilda Pabriks.

Lai arī alianse ir sniegusi palīdzību citām koronavīrusa smagāk skartajām NATO valstīm, Latvija šādu palīdzību nav lūgusi, norādīja ministrs.

Smagāk skartās valstis sanāksmē pateikušās aliansei par palīdzību, taču Covid-19 krīze apliecina, ka NATO ir jābūt spējīgai darboties arī šādu vīrusa izraisītas krīzes apstākļos, piemēram, loģistikas jautājumos, norādīja Pabriks.

Jau ziņots, ka NATO jau patlaban koordinē loģistikas, transporta un medicīniskās palīdzības sniegšanu sabiedrotajiem cīņā ar Covid-19, vienlaikus turpinot nodrošināt atturēšanu, aizsardzību un iedzīvotāju drošību.

NATO stratēģiskā smagā gaisa transporta grupa operatīvi nodrošina kritisko preču piegādi no dažādām pasaules valstīm. Līdz šim piegādāts simtiem tonnu sabiedroto ziedotā medicīniskā aprīkojuma. NATO sabiedrotie dalās pieredzē koronavīrusa pandēmijas mazināšanā un nodrošina citu dalībvalstu pacientu ārstēšanu savās slimnīcās, demonstrējot savstarpēju solidaritāti.

Svarīga loma cīņā ar Covid-19 ir NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem, kuri palīdz civilajai sabiedrībai, tostarp, ar loģistiku un plānošanu, nodrošinot izvēršamās teltis, pacientu transportēšanu, sabiedrisko vietu dezinficēšanu un sniedzot atbalstu robežsardzei.

Top komentāri

speciali ruskizarazai
s
katru krievu okupantu,kas joprojam nav izvacis savu utaino D no LV, tiesas?Atbildibai par smagiem noziegumiem tak nav noilguma,gatavojieties,okupantu izdzimtenji?...youtube>День победы в ОПЕК. Россия наращивает добычу нефти. Саудиты повержены!
Latvju puika
L
Par kādu kiberdrošību runājam, Latvijā iznāk prokrieviskas avīzes, krievu tv visur, LTV7, pat tas ir krievu okupēts...
Tēvzemes Sargs
T
Kā tie Kremļfašisti ir satraukušies-laikam jūt savas beigas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits