Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nīderlande ziņojumu par Austrumukrainā notriekto Malaizijas lidmašīnu publiskos nākammēnes

Starptautiskās ekspertu komisijas provizoriskais ziņojums par Austrumukrainā notriektā Malaizijas aviolainera Boeing 777 katastrofas apstākļu izmeklēšanu tiks publiskots septembra sākumā, vēsta laikraksts Kommersant, atsaucoties uz Nīderlandes Drošības padomes (NDP) priekšsēdētāju Vimu van der Vegenu.

NDP ir galvenā institūcija, kas veic traģēdijas izmeklēšanu Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) aizbildnībā.

Dokumentā tiks izklāstīti lidmašīnu "melnajās kastēs" fiksētie dati, dispečeru dienesta, radiolokācijas stacijas un satelītattēlu informācija, kā arī lainera nogāšanās vietā pabijušo starptautisko speciālistu atzinumi.

Padomes speciālistu iegūtie dati tiks analizēti organizācijas galvenajā mītnē Hāgā, bet ar "melnajās kastēs" fiksēto datu atšifrēšanu nodarbosies britu speciālisti Londonā.

NDP gala ziņojums par katastrofu tiks publiskots tikai pēc vairākiem mēnešiem, piebilda Vegens, uzsverot, ka NDP ir tikai jānoskaidro katastrofas iemesli, bet tā nevar kādam uzlikt vainu vai atbildību par katastrofas izraisīšanu.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien pieprasīja saukt tiesas priekšā vainīgos par Malaizijas aviokompānijas "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas austrumiem.

17.jūlijā Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un vietējo bruņoto bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības Malaysia Airlines pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīna notriekta ar zenītraķešu iekārtas "Buk" raķeti, kas ievesta no Krievijas un kuru izšāva krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, vērtē Ukrainas varasiestādes.

Krievija šīs apsūdzības noliedz, bet Maskavas atbalstītie krievu algotņi, kaut arī sākotnēji tviterī lielījās ar paveikto "varoņdarbu", lidmašīnas notriekšanā vaino Ukrainu, kā arī nākuši klajā ar virkni fantastisku teoriju par katastrofu, tostarp apgalvojumiem, ka lidmašīnā vesti jau miruši cilvēki.

Rietumvalstis un arī ASV norāda, ka visi pierādījumi liecina, ka Malaizijas pasažieru lidmašīna notriekta ar krievu algotņu raidītu raķeti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits