Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

No 2018.gada Audi ražos ar elektroenerģiju darbināmos apvidus auto

Pirmā tikai ar elektroenerģiju darbināmā apvidus automobiļa sērijveida ražošanu Audi sāks ražotnē Briselē 2018.gadā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Rūpnīcā tiks ražoti arī akumulatori. Kompānija plāno arī pārcelt Audi A1 ražošanu no Beļģijas uz Martorellu Spānijā, bet Audi Q3, kas šobrīd tiek ražots Spānijā, turpmāk tiks būvēts Ģērā Ungārijā.

Audi valdes priekšsēdētājs Rūperts Štādlers skaidro, ka jaunā modeļu rotācija sekmēšot visu Audi starptautiskā ražošanas tīkla rūpnīcu darbību. Jaunais modeļu sadalījums palielināšot ražošanas efektivitāti un stiprināšot visas saistītās ražotnes. Tas arī ļaušot sekmīgi izmantot citas sinerģijas Volkswagen koncernā un sadalīt galvenās kompetences.

No 2018.gada Audi Briselē ražos pirmo ar elektroenerģiju darbināmo četru gredzenu zīmola apvidus automobili starptautiskajam tirgum. Ražošanas galaprodukta izskatu atspoguļo Audi e-tron quattro prototips, kas tika prezentēts Frankfurtes autoizstādē 2015.gadā. Sportiskais apvidus automobilis produktu portfelī būs pa vidu starp Audi Q7 un Audi Q5. Ar trīs elektromotoriem un jaudīgu akumulatoru aprīkotais Audi e-tron būšot izteikti sportisks, dinamisks un ekonomisks, apgalvo kompānijā. Tas būs praktisks ikdienas lietošanai un ar vienu uzlādi varēs nobraukt vairāk nekā 500 kilometrus, turklāt tā akumulators būs ātri lādējams.

Briseles rūpnīcā tiks ražoti arī akumulatori. Tas nozīmē, ka tā kļūs par galveno Volkswagen koncerna elektriskās mobilitātes ražotni.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits