Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

No amata atkāpjas dzimumnoziegumos apsūdzētais britu parlamenta vicespīkers

Lielbritānijas parlamenta apakšnama spīkera vietnieks Naidžels Evanss otrdien atkāpies no amata. Iepriekš prokuratūra bija paziņojusi, ka Evansam tiks izvirzītas apsūdzības dzimumnoziegumos, arī izvarošanā.

55 gadus vecais Konservatīvo partijas deputāts sākotnēji tika arestēts maijā, rodoties aizdomām par izvarošanu un seksuāla rakstura uzbrukumiem, kas pastrādāti no 2009.gada līdz šā gada martam.

Viņš no jauna tika arestēts jūnijā saistībā ar vēl trim dzimumnoziegumiem, no kuriem daži pastrādāti vēl 2002.gadā. 18.septambrī viņam būs jāstājas tiesas priekšā.

"Pēc rūpīgas izvērtēšanas mēs esam secinājuši, ka liecības ir pietiekami nopietnas un ka tas ir sabiedrības interesēs - sākt Evansa kunga kriminālvajāšanu," teikts Kroņa prokuratūras dienesta paziņojumā.

"Lankašīras policija līdz ar to ir pilnvarota izvirzīt apsūdzības divos punktos par uzbrukumu, kam sekojušas neķītras darbības, piecos punktos par seksuālu uzbrukumu un vienā punktā par izvarošanu." Noziegumos ir septiņi cietušie - 20-30 gadus veci vīrieši.

Jau pēc prokuratūras paziņojuma Evanss apliecināja, ka pamet spīkera vietnieka amatu, vienlaikus viņš uzstāja, ka ir nevainīgs. Evanss turpmāk savu vēlēšanu apgabalu parlamentā pārstāvēs kā neatkarīgais deputāts.

Evans par vienu no trim spīkera vietniekiem tika ievēlēts slēgtā balsojumā 2010.gadā. Jau pēc tam viņš plašākai sabiedrībai atklāja, ka ir gejs, sakot, ka ir "noguris no dzīves melos". Spīkera vietnieka pienākumus Evanss neveic jau kopš maija, kad tika arestēts pirmo reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits