Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

No Ziemeļkorejas galvenā laukuma novākti Marksa un Ļeņina attēli

Ziemeļkorejas varas iestādes likušas novākt no valsts galvaspilsētas Phenjanas galvenā laukuma Kārļa Marksa un Vladimira Ļeņina attēlus, vēsta britu laikraksts The Daily Telegraph, norādot, ka šis lēmums varētu būt saistīts ar iespējamajām izmaiņām Ziemeļkorejas politiskajā kursā.

Iespaidīgu izmēru komunisma klasiķu attēli atradās Kima Irsena vārdā nosauktajā laukumā, kur jau vairākas desmitgades notiek parādes un citi svinīgi pasākumi. Jāpiebilst, ka K. Marksa un V. Ļeņina attēli laukumā atradās, par spīti ievērojamām izmaiņām marksisma-ļeņinisma doktrīnā, kas Ziemeļkorejā ir koriģēta atbilstoši valdošajai čučhe (pašpietiekamības) ideoloģijai.

Atsaucoties uz notikumus Ziemeļkorejā atspoguļojošā interneta portāla NK News sniegto informāciju, The Daily Telegraph precizē, ka ģīmetņu demontāža notikusi vēl aizvadītajā vasarā, pie kam bez jebkādiem paskaidrojumiem. Šāds solis sperts vienlaikus ar Kima Čenuna piesardzīgajiem mēģinājumiem padarīt Ziemeļkorejas sabiedrību atvērtāku un mazāk atkarīgu no militāras vadības.

Kims Čenuns pārņēma Ziemeļkorejas vadību 2011. gadā, pēc sava tēva Kima Čenira nāves. 2012. gada jaunais valsts līderis tika oficiāli apstiprināts par Korejas Darba partijas pirmo sekretāru un Ziemeļkorejas Aizsardzības komitejas priekšsēdētāju, bet pēc tam saņēma armijas maršala dienesta pakāpi. Lai arī Kims Čenuns ir vairākkārt apliecinājis savu atbalstu čučhe idejām, kā arī paudis gatavību cīnīties ar „naidīgu ideoloģiju” iekļūšanu Ziemeļkorejā, izskanējusi informācija, ka viņa mērķis ir daļēji reformēt valsts ekonomiku pēc Ķīnas parauga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits