Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nosoda militārā apvērsuma veicējus Nigērā

Starptautiskās organizācijas, ASV, Francija un vairākas Āfrikas valstis stingri nosodījušas militārā apvērsuma organizētājus Rietumāfrikas valstī Nigērā un pieprasījušas atjaunot demokrātiski ievēlētā prezidenta Mohameda Bazūma varu un konstitūcijas darbību, vēsta Al Jazeera.

Grupa Nigēras bruņoto spēku virsnieku trešdien nacionālajā televīzijā paziņoja, ka aizsardzības un drošības spēki esot nolēmuši izbeigt pašreizējā režīma darbību. Pulkvežmajors Amadū Abdramans, kurš nolasīja paziņojumu, teica, ka šis lēmums sekojis pēc tam, kad "turpinājusies drošības situācijas pasliktināšanās un slikta valsts sociālā un ekonomiskā pārvalde". Viņš arī paziņoja, ka valsts robežas tiek slēgtas, tiek ieviesta komandantstunda visā valsts teritorijā, tiek pārtraukta visu valsts institūciju darbība. Ministriju vadītājiem tiek prasīts nodrošināt valsts ikdienas procesus. Savukārt ārvalstīm tiek prasīts neiejaukties.

Āfrikas Savienība un Rietumāfrikas valstu ekonomikas kopiena (ECOWAS) nosodīja "apvērsuma mēģinājumu". ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs paziņoja, ka ANO pauž atbalstu nemiernieku aizturētajam M. Bazūmam.

Nigēra līdz šim bijusi Rietumu sabiedrotais cīņā pret islāmistiem reģionā. ASV šajā valstī izvietojusi divas dronu bāzes un 800 karavīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits