Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Notver pirātus, kas uzbrūk franču kara flotes kuģim

Neapdomīgi Somālijas pirāti naktī uz trešdienu notverti pēc tam, kad aptuveni 500 kilometru no Somālijas krastiem uzbrukuši Francijas karakuģim, noturot to par nekaitīgu kravas kuģi, vēsta BBC.

Francijas kara flote informē, ka pirāti ar divām laivām piebraukuši pie 160 metru garā apgādes kuģa La Somme un no kalašņikova automātiem vairākkārt izšāvuši uz kuģi, tomēr neviens uz tā klāja nav ievainots. Pirāti bijuši pārsteigti, kad no La Somme raidīti atbildes šāvieni, tādēļ metušies bēgt.

Karakuģis sāka pirātu vajāšanu un pēc aptuveni pusotras stundas notvēra vienu no laivām, uz kuras atradās pieci vīrieši. Pa to laiku otra laiva aizbēgusi. «Uz laivas nebija ne ieroču, ne dzeramā ūdens, ne pārtikas. Ieroči, visticamāk, tika iemesti jūrā,» teikts Francijas kara flotes paziņojumā. «Aizdomās turamie aizturēti un nogādāti uz La Somme borta.»

Francijas kara flote ir nozīmīgākais Eiropas Savienības pretpirātisma operācijas Atalanta dalībnieks. Līdz šim franču karavīri notvēruši un nogādājuši Kenijā 22 aizdomās turamos par pirātismu. Vēl 15 aizdomās turamie nogādāti tiesāšanai Francijā, jo apsūdzēti par uzbrukšanu franču kuģiem un to nolaupīšanu, raksta AP. Līdz šim neviens aizturētais nav ielikts cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits