Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ņujorkā pirmo reizi diena bez slepkavībām un asiņainas vardarbības

Ņujorkas iedzīvotājus iepriecinājusi ziņa, ka pirmo reizi atminamās vēstures laikā ASV visvairāk apdzīvotajā pilsētā aizvadīta diena, kurā nav fiksēta neviena slepkavība vai kāds cits smags un asiņains noziegums. «Tas nav raksturīgi pilsētai, kurā mīt astoņi miljoni cilvēku,» CNN citēja policijas komisāra vietnieku Polu Braunu, kurš uzsvēra, ka šāda diena bez smagiem vardarbīgiem noziegumiem piedzīvota pirmo reizi.

Vēsturiskā diena, kad Ņujorkas policijā diennakti netika saņemti ziņojumi par asiņainu vardarbību, bija pirmdiena. Kā informēja policija, patiesībā šis pieklusums ilga pat 36 stundas, sākot no svētdienas vakara, kad kāds vīrietis tika sašauts galvā, līdz otrdienas rītam, kad saņemts izsaukums uz vietu, kur fiksēta šaušana.

Pēdējos gados vardarbības līmenis Ņujorkā arvien krītas, un sagaidāms, ka šajā gadā būs zemākais slepkavību līmenis kopš 1960. gada. Statistika vēsta, ka 1990. gadā pilsētā pastrādāto slepkavību skaits sasniedza gandrīz 2300, taču pēdējās dekādes laikā pilsētā ik gadu nogalināts mazāk nekā 600 cilvēku. Šogad līdz šim reģistrētas 366 slepkavības, salīdzinot ar 472 šajā laika periodā pērn. 2011. gadā visā valstī kopumā fiksētas 14 612 slepkavības jeb vidēji viena slepkavība ik 36 minūšu laikā.

Ņemot vērā, ka Ņujorkā mīt astoņi miljoni cilvēku, eksperti norāda, ka pastrādāto slepkavību skaits ir neliels, salīdzinot ar citām ASV pilsētām, vēstīja BBC. Čikāgā, kurā ir ap 2,7 miljoniem iedzīvotāju, šogad noslepkavoti jau 462, bet Filadelfijā ar 1,5 miljonu populāciju dzīvība atņemta jau 301 cilvēkam.

Eksperti slepkavību skaita kritumu saista ar Ņujorkas policijas efektīvo darbību. Taču, neskatoties uz asiņainās vardarbības samazināšanos, kopumā pastrādāto noziegumu skaits audzis par 3%, galvenokārt palielinājies zādzību skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits