Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ņujorkas tiesa neatzīst Strosa-Kāna diplomātisko imunitāti

Ņujorkas tiesa, kas izskata viesnīcas istabenes Nafisatu Dialo civilprasību pret bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu, otrdien noraidīja Strosa-Kāna aizstāvju argumentus, ka toreizējam SVF izpilddirektoram bijusi diplomātiskā imunitāte.

"Strosa-Kāna prasība par lietas izbeigšanu ir noraidīta," savā lēmumā norāda tiesnesis Duglass Makeons.

Strosa-Kāna advokāti bija lūguši Ņujorkas tiesu pārtraukt civilprasības izskatīšanu, uzstājot, ka toreizējam SVF izpilddirektoram bijusi diplomātiskā imunitāte. Jau ziņots, ka Dialo, kura apgalvo, ka Stross-Kāns mēģinājis viņu izvarot, pieprasījusi kompensāciju, taču tās apmērs netiek atklāts.

Ņujorkas štata varasiestādes 2011.gada 14.maijā sāka krimināllietu pret Strosu-Kānu, pamatojoties Dialo liecībās, kas SVF vadītāju apsūdzēja seksuāla rakstura uzbrukumā un izvarošanas mēģinājumā. Viņš tika arestēts un kādu laiku pavadīja apcietinājumā, bet pēc tam - mājas arestā. Pastāvot šaubām par apsūdzību ticamību, Ņujorkas tiesa pēc prokuratūras lūguma tās 23.augustā atcēla. Starplaikā Stross-Kāns no SVF izpilddirektora amata bija atkāpies.

Apsūdzības civilprasībā ir tādas pašas kā izbeigtajā krimināllietā. Istabenes aizstāvji norāda, ka 2011.gada 14.maijā, kad Dialo ieradusies iztīrīt Strosa-Kāna istabu, viņa cietusi "vardarbīgā un sadistiskā uzbrukumā".

Lai gan kā SVF vadītājam Strosam-Kānam bija diplomātiskā identitāte, pastāv uzskats, ka tā bija spēkā tikai tad, kad viņš pildīja oficiālos pienākumus. Ja šajā civilprasībā uzvarēs Dialo, Strosam-Kānam būs viņai jāizmaksā kompensācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits