Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pakistānas tiesa nolēmusi deportēt bin Ladena atraitnes

Pakistānas tiesa pirmdien noteikusi 45 dienu apcietinājumu bijušā starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena trim sievām un divām meitām un devusi rīkojumu viņas deportēt.

Aizstāvības advokāts atklāja, ka viņa klientes aizturētas 3.martā, kad viņas tika oficiāli arestētas par nelikumīgu iekļūšanu un dzīvošanu Pakistānā. Sievietes tiek turētas apcietinājumā savā villā Islamabadā.

"Iekšlietu ministram dots rīkojums nokārtot viņu deportāciju," atklāja advokāts, piebilstot, ka deportācija varētu notikt tuvāko divu nedēļu laikā.

Osamas jaunākās atraitnes Amalas Abdulfatahas brālis tiesas spriedumu apstiprināja un atklāja, ka tiesnesis arī piespriedis katrai no apsūdzētājām samaksāt 10 000 Pakistānas rūpiju (aptuveni 60 latu) lielu naudassodu. "Tiesa ir arī devusi norādījumus valdībai nokārtot nepieciešamos dokumentus viņu ātrākai repatriācijai, lai viņas varētu doties uz savu valsti, cik ātri vien iespējams," norādīja atraitnes brālis.

Amala Abdulfataha nāk no Jemenas, bet divas pārējās bin Ladena atraitnes - no Saūda Arābijas.

Kā jau ziņots, bin Ladens tika nošauts 2011.gada 2.maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā garnizona pilsētā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits