Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Kirgizstānas gāztā prezidenta atbalstītāji ieņem reģionālo valdību ēkas

Kirgizstānas gāztā prezidenta Kurmanbeka Bakijeva atbalstītāji ceturtdien ieņēmuši trīs apgabalu administrācijas ēkas valsts dienvidos, ziņo Reuters.

No rīta vairāki simti K.Bakijevam lojālu cilvēku ieņēma apgabala administrācijas ēku valsts otrajā lielākajā pilsētā Ošā, bet vēlāk - apgabalu administrācijas ēkas Džalalabadā un Batkenā, kā arī centās pārņemt savā kontrolē Ošas lidostu.

Milicija notiekošajā neesot iejaukusie, vien izšķīrusi dažus kautiņus, kas izcēlušies starp K.Bakijeva un pagaidu valdības atbalstītājiem, kā arī atņēmusi protestētājiem vairākas nūjas. Nav ziņu, ka būtu mirušie.

Kirgizstānas pagaidu valdība uzskata, ka ceturtdienas notikumi ir K.Bakijeva sabiedroto mēģinājums atgūt varu. Tās vadītāja Roza Otunbajeva paziņoja, ka darīs visu, lai nepieļautu valsts apvērsumu un solīja atjaunot likuma kārtību.

Baltkrievija, kas devusi patvērumu 8.aprīlī gāztajam K.Bakijevam, paziņojusi, ka "drošības apvērumu dēļ" atsauc diplomātus no Kirgizstānas. Savukārt Krievija, kurai šajā Centralāzijas valstī atrodas karabāze, paziņojusi, ka "saņem informāciju un cenšas saprast, kas notiek Kirgizstānā".

Trešdien Kirgizstānas galvaspilsētā Biškekā notika līdz šim liekākie protesti pret pagaidu valdību. Vairāki simti pārsvarā K.Bakijeva partijas Ak Zhol un tās sabiedroto – komunistu partijas – biedri rīkoja demonstrāciju pret līdzšinējā parlamenta gāšanu. Šie protesti pagājuši bez sadursmēm.

K.Bakijevs radis patvērumu Baltkrievijā, kas saņēmusi viņa izdošanas prasību no Kirgīzstānas pagaidu valdības. Jaunā Biškekas vara uzskata, kaK.Bakijevam jāstājas tiesas priekšā, lai atbildētu par 85 cilvēku nāvi 7. un 8.aprīlī notikušajās asiņainajās sadursmēs galvaspilsētā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits