Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par korupciju aizdomās turētais Ukrainas valsts uzņēmuma vadītājs lūdzis politisko patvērumu Lietuvā

Bijušais Ukrainas Valsts pārtikas un labības korporācijas valdes priekšsēdētājs Petro Vovčuks, kas savā valstī tiek turēts aizdomās par plaša mēroga korupciju, oktobrī lūdzis politisko patvērumu Lietuvai un aizturēts, otrdien pastāstījusi viņa advokāte.

Viņš lūdza politisko patvērumu un tika aizturēts," viņa sacījusi žurnālistiem pēc Viļņas apgabaltiesas sēdes, kurā izskatīta Vovčuka pārsūdzība par zemākas instances tiesā viņam noteikto drošības līdzekli.

Vovčuks pēc Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu lūguma Viļņā tika aizturēts pagājušajā mēnesī, un Viļņas pilsētas rajona tiesa 25.oktobrī viņam kā drošības līdzekli noteica apcietinājumu uz diviem mēnešiem. Tiesas lēmums pārsūdzības lietā gaidāms piektdien.

Ukrainas Nacionālais korupcijas apkarošanas birojs (NABU) lēš, ka zaudējumi, ko Vovčuks ar koruptīvas shēmas palīdzību nodarījis korporācijai, pārsniedz 54 miljonus eiro.

Kā medijiem stāstījusi advokāte, viņas klients dzīvojis Viļņā kopš 2016.gada un kārtojis dokumentus Lietuvas pilsonības saņemšanai. Pēc viņas teiktā, Vovčuks aizturēts netālu no Viļņas stacijas, kur sagaidījis sievu un meitu.

Otrs viņa advokāts norādījis, ka Vovčuks savu vainu neatzīst.

Lietuvas prokuratūra šo izmeklēšanu nekomentē.

Saskaņā ar Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu informāciju kāda starptautiska mēroga labības tirgotāja pārstāvis kopā ar Ukrainas Valsts pārtikas un labības korporācijas amatpersonām ar koruptīvas shēmas palīdzību šai kompānijai piederošo labību ar vairāku citu uzņēmumu starpniecību piegādājis Saūda Arābijai.

Piegādes veiktas ar atliktas apmaksas noteikumiem, kuri neatbilda tirgus noteikumiem, līdz ar to Ukrainas valsts korporācija cietusi zaudējumus vairāk nekā 54 miljonu eiro apmērā.

NABU izmeklēšanu šai lietā sāka 2016.gada jūlijā. Divas personas pēc vienošanās ar prokuroriem kompensējušas korporācijai nodarīto kaitējumu, attiecībā uz vēl divām personām - korporācijas valdes priekšsēdētāju un starptautiskā labības tirgotāja pārstāvi - lieta nodota tiesai, bet vēl viena persona tiek meklēta.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits