Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pasaule steidz palīdzēt Indijai, kas piedzīvo Covid-19 radīto skābekļa krīzi

Vairākas pasaules lielvalstis steidzami nosūtījušas vai gatavojas sūtīt palīdzības kravas Indijai, kas jau piecas dienas pēc kārtas sasniedz jaunu globālo rekordu diennaktī atklāto inficēšanās ar SARS-CoV-2 koronavīrusa gadījumu skaita ziņā, vēsta BBC.

Tikmēr daļa valstu noteikušas aizliegumu ieceļot no Indijas, lai mazinātu jaunā koronavīrusa Indijā atklātā paveida izplatīšanos. Pašlaik tiek pētīts, vai tieši šis paveids ir saistīts ar īpaši straujo inficēšanās pieaugumu Indijā pēdējās nedēļas laikā.

AlJazeera.com pirmdien vēstīja, ka pēdējās diennakts laikā atklāts 352 991 inficēšanās gadījums. Kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits valstī pārsniedzis 17 miljonus. Sasniegts arī jauns diennaktī ar Covid-19 mirušo rekords – 2812, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 195 123.

Ieceļošanu no Indijas aizliegusi Jaunzēlande, Honkonga, Apvienotā Karaliste, Kanāda, Apvienotie Arābu Emirāti, Nīderlande, Vācija, ASV, Bangladeša un viena pēc otras aizliedz arī citas valstis un teritorijas.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kurš cenšas noslēgt tirdzniecības vienošanos ar Indiju, kas ir īpaši svarīga Lielbritānijai laikā pēc Brexit, bijis spiests atcelt šonedēļ paredzēto vizīti Indijā un paziņot, ka ar tās premjerministru Narendru Modi tiksies virtuāli.

Slimības straujais uzliesmojums Indijā novedis pie slimnīcu pārpildīšanās un skābekļa trūkuma smagi slimo cilvēku elpināšanai. Valdība apstiprinājusi plānus par 500 skābekļa ģenerācijas punktu izveidi. 

Lielbritānija jau sākusi plaušu ventilācijas aparātu un skābekļa koncentratoru nosūtīšanu uz Indiju. Pirmās kravas ierašanās tika prognozēta jau otrdien. ASV nosūtīs medicīniskās iekārtas un aprīkojumu, kā arī ir atcēlušas aizliegumu farmācijas izejmateriālu izvešanai uz ārzemēm, tā ļaujot Indijai ātrāk izgatavot lielāku skaitu AstraZeneca vakcīnu. Eiropas Komisija plāno sūtīt skābekli un medikamentus. Palīdzību piedāvājusi arī kaimiņvalsts Pakistāna, ar kuru Indijai ir saspringtas attiecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits