Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pāvests ar skandāliem apsēstus medijus pielīdzina koprofiliem

Romas pāvests Francisks trešdien neparasti skarbi izteicās par medijiem, kas ir apsēsti ar skandāliem, politiķu nomelnošanu un baumu izplatīšanu, pielīdzinot tos koprofiliem – cilvēkiem, kurus seksuāli uzbudina ekskrementi.

Savukārt šo mediju materiālu lasītājus pāvests pielīdzināja koprofāgiem – ekskrementu ēdējiem.

Francisks arī kritizēja "dezinformāciju", kas ir kļuvusi par subjektu debatēs par viltus ziņu daudzuma palielināšanos internetā un to iespējamu ietekmi uz notikušajām ASV prezidenta vēlēšanām.

"Dezinformācija ir, iespējams, vislielākais ļaunums, kuru medijs var nodarīt, jo tas vērš viedokļus vienā virzienā, izlaižot daļu patiesības," pāvests sacīja intervijā Beļģijas katoļu nedēļas izdevumam Tertio.

79 gadus vecais pāvests teica, ka daži cilvēki žurnālistikas pasaulē cieš no koprofilijas, savukārt lasītāji ir tendēti uz koprofāgiju.

"Es uzskatu, ka medijiem jābūt daudz skaidrākiem, caurspīdīgākiem, un nav jāieslīgst – atvainojiet par izteicienu - koprofilijā, kas vienmēr grib vēstīt par skandāliem, neglītām lietām, lai gan tās var būt patiesas," sacīja Romas katoļu baznīcas galva.

"Un, tā kā cilvēki ir tendēti ciest no koprofāgijas, tā var būt ļoti kaitīga," teica pāvests.

ASV un Lielbritānijā pēdējā laikā izvēršas debates par to, vai viltus ziņām bijusi kāda loma, pārliecinot vēlētājus balsot par Donaldu Trampu un par Brexit (Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības).

"Komunikāciju medijiem ir savi kārdinājumi, tos var kārdināt apmelošana … Tie var tikt izmantoti kā neslavas celšanas līdzekļi ... Nevienam nav tiesību to darīt. Tas ir grēks, un tas ir kaitīgi," teica pāvests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits