Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pēc izteikumiem par ebreju sazvērestību aptur Lordu palātas locekļa dalību Leiboristu partijā

Lielbritānijas Leiboristu partija ceturtdien apturējusi Lordu palātas locekļa Nazara Ahmeda dalību partijā, šādi reaģējot uz ziņām, ka viņš par autoavārijas izraisīšanu piespriesto cietumsodu skaidrojis ar ebreju sazvērestību. Ahmeds teicis, ka nonācis cietumā, jo britu tiesas ir pakļautas spiedienam no ebrejiem, "kam pieder laikraksti un telekanāli", vēsta laikraksts The Times.

Savukārt tiesnesis, kas viņam piespriedis 12 nedēļas cietumā, ticis iecelts Augstākajā tiesā, pēc tam kad kādā svarīgā lietā palīdzējis ekspremjera Tonija Blēra "ebreju kolēģim", Ahmeda teikto Pakistānas telekanālam atreferē The Times. "Leiboristu partija noraida antisemītismu un neizturas iecietīgi pret to nekādā tā formā. Ņemot vērā The Times šodienas publikāciju, mēs apturam lorda Ahmeda dalību partijā uz izmeklēšanas laiku," sacīja partijas preses pārstāvis.

Ahmeds ir pirmais Lordu palātas loceklis musulmanis. Parlamenta augšnamā viņš tika iecelts 1998.gadā.

Viņa auto 2007.gada Ziemassvētkos ietriecās stāvošā automašīnā, kuras vadītājs - kāds 28 gadus vecs slovāks - avārijā zaudēja dzīvību. Ahmeds atzina savu vainu apsūdzībās par bīstamu braukšanu, un tiesnesis 2009.gada maijā piesprieda viņam 12 nedēļas cietumā. Tiesā toreiz tika sniegtas liecības, ka dažu minūšu laikā pirms negadījuma Ahmeds nosūtījis piecas īsziņas.

Leiboristu partija 2012.gada aprīlī jau bija apturējusi Ahmeda dalību partijā, parādoties ziņām, ka Ahmeds esot piedāvājis desmit miljonus mārciņu (astoņus miljonus latu) par ASV prezidenta Baraka Obamas un eksprezidenta Džordža Buša sagūstīšanu. Viņš toreiz noliedza, ka būtu izteicis šādus piedāvājumus, un tika partijā atjaunots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits