Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pētījums: Aptuveni puse Ķīnas bagātnieku vēlas emigrēt

Aptuveni puse Ķīnas turīgāko pilsoņu apsver iespēju emigrēt, vairumam kā vēlamo jauno dzīvesvietu minot ASV un Kanādu, liecina pētījums, kuru veikuši valsts bagātāko cilvēku saraksta veidotāji.

Pārcelšanās iespēju uz ārzemēm apver 46% ķīniešu, kuru īpašumu vērtība pārsniedz desmit miljonus juaņu (aptuveni 790 000 latu), liecina Ķīnas Bankas un portāla Hurun Report veiktā aptauja.

14% turīgo valsts pilsoņu jau ir sākuši pārcelšanās procesu. Daudzi apgalvo, ka izšķīrušies par šādu soli, jo vēlas nodrošināt bērniem labāku izglītību, bet citi aptaujātie kā iemeslu minējuši arī bailes par savu īpašumu drošību Ķīnā.

Teju puse respondentu atklāja, ka viņiem jau ir ieguldījumi ārvalstīs, kas daudzos gadījumos var pavērt ceļu emigrācijai. Dažas valstis piedāvā uzturēšanās atļaujas ārvalstu pilsoņiem, kuri ir gatavi ieguldīt lielas summas.

Kā iemeslu Ķīnas atstāšanai šie cilvēki minēja arī augsto inflāciju un problēmas, kas rodas, veicot ieguldījumus ārvalstīs. Kopumā pētījuma laikā tika aptaujāti 980 cilvēki 18 Ķīnas pilsētās.

Vairāk nekā 30 gadus ilgais ekonomiskais bums ir ļāvis daudziem ķīniešiem uzkrāt milzīgas bagātības, par kādām agrāk komunistiskajā Ķīnā pat nebija iespējams sapņot.

Aplēšot bagātību ASV dolāros, pašreiz Ķīnā ir 271 miljardieris, kas ir par 82 vairāk nekā pērn, liecina Hurun Report 2011.gada bagātāko cilvēku saraksts.

960 000 cilvēku Ķīnā pieder vairāk nekā desmit miljoni juaņu. Salīdzinot ar 2010.gadu, viņu skaists audzis par 9,7%.

Daudzi no valsts bagātajiem pilsoņiem savu naudu sapelnījuši Ķīnas celtniecības un nekustamo īpašumu tirdzniecības sektorā, kā arī plaukstošajā mazumtirdzniecībā. Tomēr iesīkstējusī izglītības sistēma, augošā dzīves dārdzība un visapkārt esošā korupcija ir pamudinājusi daudzus no viņiem šo valsti pamest.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits