Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pētījums: Pasaules bagātība sasniegusi 231 triljonu dolāru

Visas pasaules bagātība 2011.gadā pieaugs līdz 231 triljonam ASV dolāru (120,12 triljoniem latu) salīdzinājumā ar 195 triljoniem dolāru (101,4 triljoniem latu) 2010.gadā, teikts Šveices bankas Credit Suisse veidotajā globālās labklājības pārskatā Global Wealth Report. Globālās bagātības pieaugumu galvenokārt veicinājusi izaugsme attīstības valstīs.

Paredzams, ka piecu gadu laikā pasaules bagātība pieaugs par 50% - līdz 345 triljoniem dolāru, Ķīnai pārspējot Japānu un kļūstot par pasaulē otro bagātāko valsti.

Neskatoties uz finanšu un ekonomikas krīzi, ASV vēl arvien ir pasaulē bagātākā valsts, un plānots, ka to kopējā bagātība līdz 2016. gadam pieaugs līdz 81 triljonam dolāru.

Tomēr tikai trešdaļa jeb 34% visas pasaules miljonāru nāk no ASV, savukārt Japāna miljonāru skaita ziņā šobrīd ieņem otro vietu ar 11%, bet trešajā vietā ir Francija ar 9%.

ASV ir pirmajā vietā arī multimiljonāru skaita ziņā - tajā dzīvo 35 400 personu, kuru īpašumu vērtība pārsniedz 50 miljonus dolāru. Otrajā vietā ir Ķīna ar 5400 multimiljonāriem, kurai seko Vācija ar 4135 multimiljonāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits