Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plūdos Lībijā tūkstošiem bojāgājušo

Lībijas ziemeļaustrumu pilsētā Dernā jau apglabāti 700 nedēļas nogales plūdos bojāgājušie iedzīvotāji, un amatpersonas izteikušās, ka bez vēsts pazudušo skaits ir sasniedzis 10 tūkstošus, atsaucoties uz amatpersonu sniegto informāciju, otrdien vēstīja Associated Press.

Vidusjūras viesuļvētra Denjela svētdienas naktī nodarīja lielus postījumus un izraisīja pēkšņus plūdus daudzās apdzīvotās vietās Austrumlībijā. Taču vislielākie postījumi bija tieši Dernā, kur stiprās lietusgāzes un plūdi izpostīja dambjus, aizskalojot dzīvojamos rajonus.

Lībijas austrumu valdības (pašlaik Lībijā darbojas divas konkurējošas valdības) veselības ministrs Otamans Abduldžalīls paziņojis, ka situācija ir katastrofāla: "Bojāgājušo mirstīgās atliekas daudzos pilsētas rajonos joprojām atrodas ielās. Slimnīcas ir pārpildītas ar līķiem. Un vēl ir daudz rajonu, kurus mēs neesam varējuši sasniegt."

Neatliekamās palīdzības un ārkārtas situāciju pārvalde, kas koordinē glābšanas darbus, paziņojusi, ka Dernā varētu būt bojā gājuši ap 2300 cilvēku.

Lībijas pārstāvis Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā pusmēness organizācijā Tamers Ramadans informējis, ka aptuveni 10 tūkstoši cilvēku pēc plūdiem tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts.

Derna atrodas ap 900 kilometru uz austrumiem no Lībijas galvaspilsētas Tripoles, ko pārvalda Lībijas rietumu valdība, kas arī ir solījusi palīdzēt plūdos cietušajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits