Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porošenko: 2016.gada prioritātes - miera nodrošināšana un Ukrainas atgriešanās Donbasā

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien paziņojis, ka viņa prioritāte 2016.gadam būs miera nodrošināšana un Ukrainas atgriešanās Donbasā.

"Visupirms tā būs miera nodrošināšana un, uzsveru, Ukrainas atgriešanās Donbasā. 2016.gadā ir jāatjauno Ukrainas suverenitāte pār Doņeckas un Luhanskas apgabalu okupētajām teritorijām," preses konferencē Kijevā paziņoja Porošenko.

Tāpat viņš uzsvēra, ka vienlaikus pirmā prioritāte dienaskārtībā būs arī cīņa par Krimas atgūšanu.

"Mēs piedāvāsim izveidot starptautisku mehānismu par pussalas deokupāciju. Kā optimālu formātu šāda mehānisma uzsākšanai uzskatu formātu "Ženēva plus": piedaloties mūsu partneriem no ES, ASV un, iespējams, Budapeštas memorandu parakstījušajām valstīm," paziņoja Porošenko.

"Tādus sarežģītus jautājumus kā Donbasa un Krimas atgriešanās es plānoju risināt vispirms politiski-diplomātiskā un starptautisko tiesību ceļā. Vēlreiz uzsveru mūsu ciešo apņemšanos, lai visi dalībnieki bez jebkādiem izņēmumiem izpildītu visus Minskas vienošanās punktus. Nekādu Minskas vienošanās revīziju mēs nepieļausim," uzsvēra Porošneko.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits