Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Pasaulē ir vairāki precendenti, kad cilvēki nomiruši pēc desmitiem bez pārtraukuma pie datora ekrāna pavadītu stundu

PVO pārmērīgu aizraušanos ar videospēlēm varētu klasificēt kā slimību

Pasaules Veselības organizācija (PVO) Starptautiskajā slimību klasifikatorā varētu iekļaut arī pārmērīgu aizraušanos ar datorspēlēm, vēsta vietne Motherboard.

Ir bijuši vairāki precedenti, kad pārlieka aizraušanās ar virutālo pasauli spēlētājam maksājusi dzīvību - kad persona videospēles nostāda par visaugstāko prioritāti dzīvē, reizēm netiek apmierinātas pat bioloģiskās pamatfunkcijas, proti, cilvēks neguļ, neievēro personīgo higiēnu un pat neēd.

Piemēram, 2005. gadā 50 stundas pie datora ekrāna bez pārtraukuma "iedzina kapā" kādu dienvidkorejieti, taču tas nav vienīgais gadījums - pēc līdzīga "videospēļu maratona" 2015. gadā nomira 32 gadus vecs Taivānas iedzīvotājs, bet par pēdējo skaļāk izskanējušo šādu gadījumu ziņots pērn, kad pēc 22 stundām pie datora ekrāna nomiris kāds videospēļu cienītāju kopienas vidū pazīstams amerikānis, kurš bija apņēmies 24 stundas bez pārtraukuma spēlēt videospēli World of Tanks un procesu demonstrēt interneta tiešraidē.

Motherboard vēsta, ka PVO Slimību klasifikators ir "kā visu zināmo slimību enciklopēdija, un ir kā diagnostikas standarts veselības aprūpes nozares aģentūrām un institūcijām visā pasaulē. To izmanto monitorēšanā, pētījumos un ziņojumos par slimību izplatību, un klasifikators tiek atjaunots teju ik gadu".

2018. gadā klasifikatorā pirmo reizi vēsturē varētu tikt iekļauta arī atkarība no videospēlēm. To raksturo "nespēja kontrolēt savu dziņu pēc videospēlēm, arvien lielāka svarīguma piešķiršana videospēļu spēlēšanai, šo aizraušanos nostādot augstāk par ikdienas pienākumiem un citām interesēm dzīvē, kas laika gaitā eskalējas līdz spēlēšanas izraisīto negatīvo seku ignorēšanai".

Šobrīd atkarība no videospēlēm iekļauta klasifikatora atjauninājumu melnrakstā, bet līdz oficiālam lēmumam vēl jāgaida.

Top komentāri

Hei
H
Tikai vajag piezīmēt, ka šīs videospēles tiek veidotas tā, lai mērķtiecīgi radītu atkarību. līdz ar to var tiesāt tāpat kā tabakas kompānijas.
Pravietisnejaukais
P
Apsēstība un slimība nav tomēr viens un tas pats. Ja diagnoze maldīga ... tad ārstēšana neveiksmīga. Jēzus saka - jūs atzīsiet Patiesību un Patiesība jūs darīs brīvus.
un
u
kad slimību klasifikatorā iekļaus aizliegšanas māniju un uzmācīgu vēlēšanos mācīt pārējos, kā pareizi dzīvot?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits