Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rinkēvičs piedalīsies Pasaules Tirdzniecības organizācijas 11.Ministru konferencē

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) no 10.decembra līdz 13.decembrim Buenosairesā, Argentīnā, piedalīsies Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) 11.Ministru konferencē un Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Kopējās tirdzniecības politikas jautājumos, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministru konferencē paredzētas diskusijas par virkni visaktuālāko starptautiskās tirdzniecības jautājumu, tai skaitā publisko pārtikas krājumu nodrošināšanu, tirdzniecību kropļojošu iekšzemes atbalstu un regulējumu attiecībā uz subsīdijām zivsaimniecībā. Tāpat paredzēts pārrunāt jautājumus saistībā ar mazo un vidējo komersantu iesaisti starptautiskajā tirdzniecībā un e-komercijas attīstības veicināšanu.

Šodien notiks arī Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksme Kopējās tirdzniecības politikas jautājumos, kurā paredzēts apstiprināt Padomes secinājumus un saskaņot ES nostāju par PTO 11.Ministru konferencē izskatāmiem jautājumiem. Sanāksmes laikā tiks diskutēts par vēlamajiem PTO Ministru konferences rezultātiem un noslēguma dokumenta projektu.

Buenosairesas apmeklējuma laikā ārlietu ministram, kurš ir arī Latvijas delegācijas vadītājs, plānota tikšanās ar Latviešu biedrības Argentīnā vadītāju Andresu Ozolu un Argentīnā dzīvojošajiem latviešiem.

PTO ir starptautiska organizācija, kura izveidota 1995.gadā ar mērķi veicināt starptautisko tirdzniecību un regulēt tirdzniecības attiecības starp tās dalībvalstīm. Ministru konference notiek reizi divos gados, un tā ir galvenā PTO lēmējinstitūcija. PTO apvieno 164 dalībvalstis, aptverot vairāk nekā 95% no visas pasaules tirdzniecības. Latvija ir PTO dalībvalsts kopš 1999.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits