Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rumānija apsver nepieļaut Huawei iesaisti 5G tīkla izveidē valstī

Rumānija varētu nepieļaut Ķīnas kompānijas Huawei iesaisti 5G mobilā tīkla izveidē valstī, liecina Rumānijas un ASV prezidentu kopīgi parakstīts paziņojums, kas publicēts trešdien.

Rumānijas prezidenta Klausa Johannisa un ASV prezidenta Donalda Trampa parakstītajā dokumentā pausts, ka abu valstu līderi "centīsies izvairīties no drošības riskiem, kas saistīti ar Ķīnas investīcijām 5G telekomunikāciju tīklos".

Paziņojums parakstīts otrdien, kad Johanniss uzturējās vizītē Vašingtonā.

Johanniss nesen pauda bažas par Huawei iespējamo iesaisti 5G tīkla izveidē Rumānijā, paziņojot, ka šo jautājumu izskatīs Nacionālās aizsardzības augstākā padome.

Rumānijas un ASV delegācijas otrdien arī parakstījušas saprašanās memorandu, kurā izklāstīti nosacījumi, kas jāizpilda pakalpojumu sniedzējiem, lai varētu iesaistīties jaunās paaudzes mobilā tīkla izveidē.

Nosacījumi ietver aizliegumu atrasties trešās valsts valdības kontrolē, vēstīja Rumānijas ziņu vietne G4Media.

Jūnijā Bukareste pieņēma Rumānijas 5G stratēģiju ar mērķi radīt 250 000 darbavietu un gūt 4,7 miljardu eiro ieņēmumus. Valsts gatavojas šā gada pēdējā ceturksnī izsludināt iepirkuma konkursu mobilo tīklu piektās paaudzes pakalpojumu sniegšanai.

Sākotnēji Rumānijas valdība pieļāva, ka Huawei, kas ir uzskatāms par 5G aprīkojuma ražošanas līderi pasaulē, netiks izslēgts no tīkla ieviešanas valstī.

ASV paudušas bažas, ka Huawei ļautu Ķīnas valdībai izspiegot saziņu valstīs, kas izmanto tās produkciju un pakalpojumus.

Maijā ASV noteica aizliegumu ASV kompānijām sadarboties ar Huawei, tomēr aizlieguma spēkā stāšanās sākotnēji tika atlikta par trim mēnešiem, bet šonedēļ tā atlikta vēl par trim mēnešiem.

 

Top komentāri

:)
:
Štatu šavka ierējās! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits