Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sadursmes Dienvidosetijā raisa bažas par karu

Bruņotās sadursmes, kas ceturtdien turpinājās starp Gruzijas un Dienvidosetijas spēkiem, pastiprinājušas bažas par iespējamo karadarbības sākšanos Kaukāza reģionā. Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili gan noraidīja, ka Gruzija gatavojas sākt karu ar separātistiem, ziņo Reuters.

"Gruzijas interesēs nav konfrontācija, un es ceru un esmu pārliecināts, ka konfrontācijas turpināšana nav Krievijas interesēs," sacīja M.Saakašvili. Tomēr netālu no Gori pilsētas, kas atrodas pie robežas ar Dienvidosetiju, ziņu aģentūras Reuters reportiere pamanīja 30 autobusus un septiņas armijas kravas automašīnas, kurās atradās Gruzijas armijas karavīri. Viņi atteicās atbildēt uz jautājumu, vai konvojs gatavojas doties uz separātisko reģionu.

Gruzijas un Dienvidosetijas puses ceturtdien informēja par smagās artilērijas uzbrukumiem. Gruzijas Iekšlietu ministrija ziņoja, ka separātisti centušies uzbrukt Tbilisi kontrolētajam Avnevi ciemam, ievainojot trīs karavīrus. Savukārt separātisti vēsta, ka gruzīni no Avnevi apšaudījuši Ketagurovas ciemu. Viņi arī stāstija, ka naktī uz ceturtdienu 18 cilvēki tikuši ievainoti, kad Gruzijas karaspēks apšaudījis Dienvidosetijas galvaspilsētu Chinvali un tai apkārt esošos ciematus. Gruzija apgalvo, ka tādējādi atbildējusi uz separātistu agrāk veiktajiem uzbrukumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits