Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šāviņi raidīti uz nometni Afganistānā, kur dien Latvijas karavīri

"Šorīt gan vietējam pavāram būs ko pastrādāt, nāksies cept vienu omleti pēc otras," tā agrīno rīta apšaudi Bostikas nometnē komentēja ātri apģērbušies, bruņuvestes un ķiveres uzlikušie Latvijas karavīri. Trīs šāviņi bija raidīti no neliela, iespējams, kādus divus kilometrus liela attāluma un nokrita uz helikopteru nolaišanās laukuma., nenodarot nekāus postījumus.

Šaušana bija visus pamodinājusi, tāpēc pavāram arī bija daudz darba, jo visi devās rīta brokastīs, ko ikdienā kāds arī neapmeklē. Karavīri sprieda, ka šāvieni varētu būt novirzošā uguns, cenšoties novērst uzmanību no nemiernieku uzsāktā uzbrukuma apmēram piecus kilometrus attālajam postenim “Lauvu midzenis”. Tajā atrodas pieci Latvijas karavīri, kapelāns virsleitinants Ruslans Markevičs, viens amerikāņu un 30 afgāņu karavīri. Tajā brīdī “Lauvu midzenis” bija lūdzis no Bostikas nometnes palīdzēt atvairīt uzbrukumu ar artilērijas uguns atbalstu.

Nemiernieki jeb “dušmaņi”, kā viņus sauc latviešu karavīri, “Lauvu midzeņa” apšaudi beidza aptuveni pēc stundas. Savukārt no Bostikas nometnes vairāki lielgabala šāvieni tikai raidīti virzienā, no kurienes nāca iepriekšminētie trīs lādiņi.

Dienas vidū majora Ilmāra Lejiņa vadībā uz tuvējo ciemu aiz Kunāras upes devās kopīgā Latvijas un afgāņu armijas patruļa. Tās mērķis – pārbaudīt teritoriju blakus ciemam un, iespējams, pamanīt kaut ko aizdomīgu. Šādas patruļas ir nepieciešamas, jo nemiernieki ir kļuvuši tik nekaunīgi, ka apšauda arī visai prāvo Bostikas bāzi. Kā spriež karavīri, visapkārt esošie kalni ir laba vieta, no kurienes novērot Bostikas nometni un arī izdarīt tai uzbrukumu.

Kā varēja novērot, šai patruļai gatavošanās noritēja ļoti rūpīgi, ņemot līdzi gan granātas, gan dzeramo ūdeni, kā arī maksimāli daudz triecienšauteņu un ložmetēju munīcijas. Nav arī zināms, vai paspēšot atgriezties Bostikas nometnē līdz naktij. Tad pārnakšņošot postenī, kas atrodas kalna virsotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits