Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Slovākijas parlaments apstiprina nodokļu palielināšanu uzņēmējiem un turīgajiem iedzīvotājiem

Slovākijas parlaments otrdien apstiprināja uzņēmumu ienākuma nodokļa palielināšanu un iedzīvotāju ienākumu nodokļa likmes palielināšanu turīgākajiem valsts iedzīvotājiem, jau sākot ar 2013.gadu.

Tādējādi Slovākija atteiksies no 19% uzņēmumu un iedzīvotāju ienākumu vienotās likmes nodokļiem. Uzņēmumu ienākuma nodokļa likme tiks palielināta līdz 23%.

Savukārt ienākumu nodokļa likme iedzīvotājiem, kuru ienākumi mēnesi pārsniedz 3300 eiro (2320 latus), tiks palielināta līdz 25%. Uz iedzīvotāju ienākumiem līdz 3300 eiro mēnesi joprojām tiks attiecināta 19% likme.

Kā vēstīts, 2004.gadā ieviestais vienotās likmes ienākumu nodoklis tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem Slovākijas ekonomikas veiksmīgās attīstības iemesliem, jo tas palīdzēja valstij piesaistīt investīcijas, galvenokārt autobūves un elektronikas sektoros. Parlaments otrdien arī apstiprināja papildu ienākumu nodokli 5% apmērā visu politiķu, tostarp prezidenta, likumdevēju un ministru, algām.

Nodokļu palielināšana skaidrojama ar valsts centieniem samazināt budžeta deficītu. Slovākijas valdība plāno valsts budžeta deficītu šogad samazināt līdz 4,6% no valsts iekšzemes kopprodukta, bet 2013.gadā - līdz Eiropas Savienības noteiktajiem 3%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits