Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Teksasā pēc viesuļvētras ievieš komandantstundu

Viesuļvētra Aiks, kura nedēļas nogalē plosījās ASV Teksasas štatā, paņēmusi jau 28 cilvēku dzīvības. Savukārt bailes par iedzīvotāju drošību piespiedušas pieņemt lēmumu ieviest nedēļu ilgu komandantstundu valsts ceturtajā lielākajā pilsētā Hjūstonā, kuru pamatīgi nopostīja Aiks. Pirmdien Teksasā turpinājās štata vēsturē lielākā meklēšanas un glābšanas operācija.

Glābšanas dienesti pirmdien ziņoja, ka visā Teksasā izglābuši aptuveni 2 tūkstošus cilvēku, kas palikuši bez mājām. 394 no viņiem izglābti pa gaisu. Sarkanā Krusta un štata patversmēs atrodas aptuveni 42 tūkstoši cilvēku. Vislielākos postījumus Aiks nodarījis Oranža, Bridžsitijas un Galvestonas pilsētām, kurās glābēji dodas no mājas uz māju, lai atrastu cilvēkus, kas ignorēja aicinājumus evakuēties un palika savos mitekļos. Nav zināms, cik cilvēku joprojām atrodas savās dzīvesvietās. Amatpersonas aicinājušas atturēties no atgriešanās tos, kuru mājokļi nav cietuši, jo tūkstošiem māju piekrastes rajonos spēcīgā vētra ir atstājusi bez elektrības, gāzes un dzeramā ūdens. Amatpersonas uzskata, ka to piegādes atjaunošanai būs nepieciešams mēnesis.u

Komandantstunda Hjūstonā noteikta no deviņiem vakarā līdz sešiem rītā. Šajā laikā pilsētas iedzīvotājiem ieteikts palikt mājās un iziet no tām tikai galējas nepieciešamības gadījumā. Tā tika noteikta svētdien un būs spēkā līdz sestdienai. Pilsētas vadība apgalvo, ka šādi rīkojusies, jo daudzviet pilsētā nav atjaunota elektrība, kādēļ ielas vakaros nav apgaismotas. Tas varētu veicināt noziedznieku darbošanos. Uz nenoteiktu laiku slēgtas pilsētas skolas. Naktī uz pirmdienu aizturēti pieci cilvēki, kas centās aplaupīt pamestu veikalu, tomēr noziedzības izplatīšanās pilsētā nav novērota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits