Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Turcijas spēki un to atbalstītie nemiernieki iegājuši Sīrijas kurdu pilsētā Afrīnā

Turcijas spēki un to atbalstītie nemiernieki svētdien iegājuši galvenokārt kurdu apdzīvotajā Sīrijas ziemeļrietumu pilsētā Afrīnā, un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka Afrīnas centrs pilnībā pārņemts šo spēku kontrolē. "Brīvās Sīrijas armijas vienības, kuras atbalsta Turcijas bruņoties spēki, pārņēmušas savā kontrolē Afrīnas centru," teica Erdogans.

Savukārt Lielbritānijā bāzētā sīriešu cilvēktiesību aktīvistu grupa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) informē, ka Turcijas spēki un to atbalstītie nemiernieki kontrolē vairākus Afrīnas rajonus, un to virzība uz priekšu pilsētā ir strauja.

Turcija un tās sabiedrotie Sīrijas kaujinieki 20. janvārī sāka operāciju pret Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG) Afrīnas  rajonā. Ankara uzskata YPG par Turcijas kurdu separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partija (PKK) teroristisku atzaru, savukārt Vašingtona sadarbojusies ar YPG cīņā pret džihādistu grupējumu Islāma valsts un atzinusi to par efektīvāko spēku šajā cīņā.

Afrīnas  pilsētu kopš trešdienas vakara pametuši vairāk nekā 200 000 mierīgo iedzīvotāju, bēgot no Turcijas armijas vadītās ofensīvas pret kurdu kaujiniekiem, ziņoja SOHR.

Pēc SOHR aplēsēm, ofensīvas laikā kopš 20. janvāra nogalināti vairāk nekā 280 civiliedzīvotāji.

Top komentāri

reptilis
r
Jā,tie ir mūsu ""sabiedrotie""turki,kuri karo ar vienīgajiem,kuri reāli cīnījās uz zemes ar Islāma fanātiķiem....jā,tie ir mūsu ""sabiedrotie"" turki ,kuri tirgojas ar Putinu par ietekmi un ieroču kompleksiem....tie ir mūsu ""sabiedrotie""turki,kuri Europu šantažē ar migrantu plūsmu...tie ir mūsu sabiedrotie????
ļuļa
ļ
kur izpaliek starptautiskās sabiedrības sašutums???????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits