Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Uz gadu remontam slēdz Brīvības statuju Ņujorkā

ASV varas iestādes pieņēmušas lēmumu oktobra beigās uz gadu slēgt remontam 93 metrus augsto Brīvības statuju Ņujorkā, vēsta BBC News. Remontdarbi sāksies 29. oktobrī, un plānots, ka tie izmaksās nedaudz vairāk par 27 miljoniem ASV dolāru.

Kā paziņojis ASV Nacionālais parku dienests, statujas iekšienē tiks uzstādītas jaunas kāpnes un lifti. Sala, uz kuras atrodas statuja, tūristiem joprojām būs pieejama. Atsevišķi ASV plašsaziņas līdzekļi arī norāda, ka vairākums ceļotāju monumentā notiekošo remontu pat neievēros, jo, kā liecina statistikas dati, tikai pavisam nedaudzi no tiem 3,5 miljoniem tūristu, kuri ik gadu apmeklē Brīvības salu, vēlas nokļūt arī statujas virsotnē. Šī iemesla dēļ pēc Brīvības statujas atvēršanas apmeklētajiem plānots īstenot īpašu reklāmas kampaņu, aicinot pavērot Ņujorku no tās virsotnes.

Jāpiebilst, ka pirms 125 gadiem izveidotās Brīvības statujas remontu bija paredzēts sākt jau 2001. gadā, tomēr varas iestādēm tikai tagad izdevies atrast remontam nepieciešamos līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits