Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vairums itāļu iebilst pret imigrāciju

Trīs ceturtdaļas itāļu negatīvi vērtē imigrāciju no valstīm, kas nav Eiropas Savienībā (ES), bet vairāk nekā puse ir arī pret to, ka uz dzīvi Itālijā pārceļas eiropieši, liecina Eirobarometra pētījuma dati. 

Kopumā 75% respondentu negatīvi izturas pret imigrāciju uz Itāliju no valstīm, kas nav ES sastāvā. Tikai 3% ir noskaņoti "ļoti pozitīvi", toties 33% - "ļoti negatīvi". 

Attieksme pret iebraucējiem no citām ES valstīm ir nedaudz labāka. Tomēr arī pret to negatīvi ir noskaņoti 56%. Tikai 3% ir noskaņoti ļoti pozitīvi, bet 19% - ļoti negatīvi. 

Eiropas Komisija pētījumu veikusi pērn rudenī. Vienlaikus Itālijā pieaugusi pret imigrāciju naidīgi noskaņotās Ziemeļu līgas popularitāte. 

Ja šo partiju novembrī atbalstīja 8,1% iedzīvotāju, tad šobrīd - jau 12,8%, liecina svētdien izplatītās aptaujas rezultāti. 

Labējā spārna partijas nekavējās pārvērst politiskajā kapitālā itāļu neapmierinātību ar imigrāciju, konkrēti - pieaugošo bēgļu un patvēruma meklētāju skaitu, kas Itālijā ierodas pa jūras ceļu. 

Tā 2014.gadā Itālijā, šķērsojot jūru, ieradās 170 00 imigrantu. Daudzi no viņiem bēgļu gaitās devušies Sīrijas pilsoņkara un vairāku Āfrikas valstu nestabilitātes dēļ. 

Tomēr bažām par imigrāciju ir savas robežas, un daudziem Itālijā valsts tautsaimniecības bēdīgā situācija šķiet krietni nopietnāka problēma. 

Kaut arī 18% itāļu norādījuši, ka imigrācija ir viena no divām svarīgākajām problēmām, 37% to pašu teikuši par ekonomisko situāciju. 

Nodokļu iekasēšana ir svarīga 24% itāļu, bet 60% piekrituši domai, ka situācijai ar bezdarbu vajadzētu atrasties dienas kārtības pašā galvgalī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits