Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Venecuēlas iedzīvotājiem ir grūtības veikalos iegādāties pirmās nepieciešamības preces, tukši veikalu plaukti ir ikdiena

Venecuēlieši pārtikas krīzes dēļ strauji zaudē svaru

Gandrīz 75% Venecuēlas iedzīvotāju 2016. gadā zaudējuši vismaz 8,5 kilogramus ķermeņa svara ekonomiskās krīzes izraisītā pārtikas deficīta dēļ, liecina Venecuēlas dzīves apstākļu pētījums.

Ziņu aģentūra UPI vēsta, ka pētījumu, kurā iekļautas arī iedzīvotāju aptaujas, kopīgi veikušas trīs Venecuēlas universitātes un vairākas nevalstiskās organizācijas.

Tas parāda, ka venecuēlieši vairs neuzņem rekomendētos divus tūkstošus kaloriju dienā. Nabadzīgākie zaudējuši pat vairāk nekā deviņus kilogramus ķermeņa svara gada laikā.

Aptaujās noskaidrots, ka ļoti liela daļa venecuēliešu uzturā sarkano un balto gaļu aizstājuši ar dārzeņiem, īpaši tādiem bumbuļu dārzeņiem kā kartupeļi. Straujās ienākumu krišanās dēļ ap 82,2% iedzīvotāju uzskatāmi par nabadzīgiem. 93% norāda, ka viņiem nepietiek naudas pārtikai. 

Pārtikas krīze ir viens no galvenajiem iemesliem – papildus ūdens piegādes un elektrības traucējumiem –, kāpēc vairāk nekā miljons bērnu valstī vairs neapmeklē skolu. Daudzi kādreiz gāja uz skolu tieši tāpēc, ka tur varēja paēst.

Politiskā un ekonomiskā krīze šajā naftas ieguvējvalstī ir radījusi ikdienas pamatpreču, tādu kā pārtika un medikamenti, trūkumu vai nepieejamību. ANO prognozē, ka 2017. gadā Venecuēlas iekšzemes kopprodukts samazināsies par 4%. Vienlaikus Starptautiskais Valūtas fonds prognozē, ka inflācija pieaugs par 1600%. 

Top komentāri

eduard
e
traki visi resnisi slaidi paliek cik zinu venecuela bij savlaik vislielakais % cilveku kas cieta no lieka svara problemam
Igors
I
Pēc pāris gadiem tā būs krievijas realitāte!
Redziet!
R
Tādas tukšas vitrīnas bija gaļas veikalos PSRS laikos, bet tad neviens neteica, ka badā. Nu, brīvās Latvijas laikā, sākuši badu CIEST, lai gan veikalu plaukti stāvgrūdus pilni, un pensija nav vairs 30-50 rubļu kā krievu laikos. Starp citu, PSRS laikos biju bērnu dārzā kurinātājs, bet saņēmu ap 70 rubļus mēnesī. Jā, vadītājai bija milzu allga - 140 rubļi, bet viņai arī - divas augstākās izglītības. Toreiz varēja nopirkt tikai tā saucamo komisijas cūkgaļu, kas maksāja 5-6 rubļus par kg, toties lēta bija īre, ūdens un siltums - tikai ap 25 rubļiem mēnesī ( kopā). Tātad samaksāja īri un elektrību un vēl iznāca ko nopirkt 10 kg cūkgaļas, bet maizei un kartupeļiem tad gan vairs nē. Jeb - gaļu nē, bet visu pārējo gan.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits