Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

VIDEO un FOTO: Ņemcovs guldīts zemes klēpī

Pagājušajā piektdienā nogalinātais Kremļa opozicionāra, bijušais vicepremjers un Ņižņijnovgorodas apgabala gubernators Boriss Ņemcovs otrdien pēcpusdienā guldīts zemes klēpī Trojekurovas kapsētā.

Turp devās daudz cilvēku, kuri arī bija ieradušies uz atvadīšanās ceremoniju. Ņemcova zārkam sākot ceļu uz kapsētu, tika izkliegti dažādi saukļi - "Varoņi nemirst!", "Krieviju bez Putina" un citi. 

Atvadīties no Ņemcova Maskavā ieradās tūkstošiem cilvēku. Atvadīšanās ceremonija pēc Ņemcova ģimenes lūguma noslēdzās ātrāk nekā plānots, tāpēc liels daudzums cilvēku nepaguva nolikt ziedus pie nogalinātā politiķa zārka, vēsta BBC. Uzzinot, ka atvadīšanās nebūs iespējama, daudzi kilometriem garā rindā stāvošie cilvēki pauduši neapmierinātību un līdzpaņemtos ziedus sākuši nodot no rokas rokā līdz ieejai Saharova centrā, kur notika atvadīšanās.

Video tiešraide no atvadīšanās pasākuma ir beigusies un ir skatāms vairāk nekā divarpus stundu ilgais video materiāls. Tajā intervēti dažādi cilvēki, kuri sadarbojušies ar Ņemcovu un kuriem būtiska viņa piemiņa, kā arī kadri no telpas, kur ļaudis ieradušies atvadīties no noslepkavotā politiķa.

Nedz Krievijas prezidents Vladimirs Putins, nedz premjerministrs Dmitrijs Medvedevs neapmeklē Ņemcova bēres. Kremļa administrācijā izdevumam RBC paskaidroja, ka Putinu bērēs pārstāvēs prezidenta pilnvarotais pārstāvis Valsts domē Garijs Minhs.

Ņemcova līdzgaitnieks kustībā Solidaritāte Garijs Kasparovs paziņojis, ka bērēs nepiedalīsies "drošības apsvērumu dēļ".

Bēres apmeklē Jaroslavļas apgabala valdības delegācija. Kopš 2013.gada Ņemcovs bija Jaroslavļas apgabala likumdevēju sapulces deputāts. Savukārt Ņižņijnovgorodas apgabala gubernators Valērijs Šancevs bērēs nebūs. Ņemcovs bija Šanceva priekštecis šajā amatā no 1991. līdz 1997.gadam. 

Ņemcova bēres apmeklēja arī Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (Vienotōba), savukārt eiroparlamentāriete Sandra Kalniete nav ielaista Krievijā un atgriezusies Briselē. Bēres apmeklēja arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Atvadīties no Ņemcova ieradušies vēl vairāku valstu pārstāvji, piemēram, bijušais Lielbritānijas premjers Džons Meidžors, ASV vēstnieks Krievijā Džons Tefts, Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs un Vācijas valdības koordinators Krievijas, Vidusāzijas un tā dēvētās austrumu partnerības jautājumos Gernots Erlers.

Mainīts virsraksts, pievienoti attēli un pirmās rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits