Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Virsseržants Andris Lapsa atbildīgajā darbā

Ir iestājies šī gada lielākais karstums. Svētdien Meimanā temperatūra sasniedza vismaz 38 grādu karstumu. Saprotams, ka tāpēc Latvijas kontingenta karavīriem šīs nav tās vieglākās dienas. 

Šo misiju, lai gan tā viņam ir jau ceturtā, štāba virsseržants Andris Lapsa nosauca par izaicinājumu. Tas tāpēc, ka viņš iepriekš piedalījās trijās citās misijās, nelielākas - 8 līdz 10 cilvēku vienībās, bet tagad viņam jāatbild par nepieciešamo ekipējumu un munīciju priekš gandrīz 140 karavīriem. Kā jau vienmēr, no apgādes misijās ir ļoti daudz atkarīgs. 

Arī gados jaunāko kolēģu, karavīru pienākumus, piemēram, bāzes apsargāšanu, Andris Lapsa nodēvēja par visai nopietniem un atbildīgiem. "Tas ir zināms, ka ir bieži saņemta informācija par pašnāvnieku draudiem, un varat iedomāties, ka nav viegls darbiņš stāvēt maingate (galvenajos vārtos)  un pārmeklēt ienākošos afgāņu strādniekus, vai viņi gadījumā nenes kaut ko bīstamu," skaidroja A.Lapsa. Pats Andris, kā viņš stāsta, strādājot 24 stundas diennaktī. Pie viņa var atnākt karavīrs un nomainīt ekipējumu jebkurā laikā.

Virsseržants pastāstīja, ka drīzumā gaidāma tikšanās ar armijas komandieri, ģenerālmajoru Raimondu Graubi, kurš pasniegšot karavīriem medaļas par piedalīšanos starptautiskajā operācijā. Starp jautājumiem, kurus karavīri sagatavojuši komandierim, galvenie saistīti ar militārpersonu atalgojumu un sociālajām garantijām. Kā Diena varējusi novērot, kontaktējoties ar mūsu karavīriem Meimanas bāzē, algu temats ir ļoti jūtīgs šajā vidē.

Latvijas kontingenta vadības pārstāvji, Dienai komentējot pašreizējo situāciju Meimanas pilsētā un apkārtējā teritorijā, norādīja uz to, ka draudi koalīcijas spēkiem pēdējā laikā nav palielinājušies. Tajā pat laikā ir gandrīz vai neiespējami prognozēt nemiernieku aktivitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits