Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ziemeļīrijā pieaug paramilitāro grupējumu skaits

Ziemeļīrijas policija otrdien paziņoja, ka pērn reģistrēts straujš paramilitāro grupējumu uzbrukumu skaita pieaugums, tostarp reģistrēti 38 uzbrukumi ar šaujamieroču lietošanu un 58 cita rakstura uzbrukumi.

Savukārt uzbrukumu upuru skaits pieaudzis līdz 94, kamēr iepriekšējā gada laikā par uzbrukumu upuriem kļuva tikai 24 cilvēki. Tomēr cietušo skaits ir ievērojami mazāks nekā 2005/2006.atskaites gadā, kad paramilitāro grupējumu uzbrukumos cieta 152 cilvēki, teikts Ziemeļīrijas policijas ikgadējā ziņojumā.

Daļā no pēdējā laika uzbrukumiem vainoti tiek īru republikāņu šķeltnieciskie grupējumi, kas iebilst pret nacionālistu partijas Sinn Fein īstenoto miera stratēģiju.

Vairāki Ziemeļīrijas reģionālā parlamenta locekļi, kā arī citi vietējie politiķi ziņojuši, ka pirms pagājušajā nedēļā notikušajām Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām saņēmuši draudus.

Policija reģistrējusi arī tā dēvēto naida noziegumu skaita pieaugumu, tostarp rasistiski motivētus incidentus un noziegumus. Taču šo pieaugumu daļēji var skaidrot ar to, ka, iespējams, cilvēki vienkārši sākuši biežāk ziņot par šādiem noziegumiem.

Ar rasismu saistīto incidentu skaits gada laikā pieaudzis no 982 līdz 1356, bet rasistiski motivētu noziegumu skaits - no 691 līdz 921.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits