Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Ziemeļkorejas ieskatā tieši Pompeo (pa kreisi) esot vainojams Hanojas samita neveiksmē

Ziemeļkoreja izvirza priekšnoteikumu turpmākām kodolsarunām

Ziemeļkoreja, kura nupat apgalvoja, ka izmēģinājusi jauna veida taktisko ieroci, nu izvirzījusi ASV prasību kā priekšnosacījumu denuklearizācijas sarunu turpināšanai. Proti, izolētā kodolvalsts pieprasa ASV valsts sekretāra Maika Pompeo nomaiņu pret kādu, kurš sarunās "būtu uzmanīgāks", vēsta BBC.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas augsta ranga ierēdnis nodevis vēstījumu ASV - Phenjanas ieskatā ASV ārlietu ministrs Maiks Pompeo "gvelž muļķības" un sarunās ar Ziemeļkoreju bijis klaji neapdomīgs.

Pompeo uz Ziemeļkoreju pērn devies četras reizes, tostarp vēsturiskā ASV prezidenta un Ziemeļkorejas līdera samita ietvaros, bet tas neliedza viņam skarbi izteikties par Ziemeļkorejas režīmu. 

Jāatgādina, ka šogad februārī notikušais Donalda Trampa un Kima Čen Una samits Hanojā izgāzās. 

Pompeo, aizvadītajā nedēļā ASV Senāta apakškomisijas iztaujāšanā uz jautājumu, vai viņš Kimu Čen Unu raksturotu ar vārdu "tirāns", atbildēja apstiprinoši: "Jā, esmu drošs, ka esmu tā teicis."

Protams, šādi izteikumi nepalika bez atbildes no Phenjanas puses. Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis Vons Čen Guns apgalvoja, ka tieši Pompeo uzvedība un izteikumi noveda pie Hanojas samita priekšlaicīgas pārtraukšanas, un brīdināja: "Ja Pompeo tiks iesaistīts arī turpmākās sarunās, tās kārtējo reizi būs neveiklas un bezjēdzīgas."

"Pat ja tiks turpināts dialogs ar ASV, es ceru, ka mūsu sarunu biedrs nebūs Pompeo, bet kāda cita persona, kas ir uzmanīgāka izteikumos un nobriedušāka komunikācijā ar mums," Ziemeļkorejas valsts kontrolētā ziņu aģentūra KCNA citē Vonu.

Ziemeļkoreja Pompeo sarunu vešanas stilu kritizējusi jau pērn jūlijā, kad viņa nemitīgo uzstāšanu uz straujāku virzību uz Korejas pussalas denuklearizāciju nodēvēja par "gangstera cienīgu uzstājību".

Jāatgādina - kaut pērn pirmajā Trampa un Kima samitā abi līderi parakstīja dokumentu par apņemšanos strādāt pie pussalas denuklearizācijas, nekādas konkrētas un reālas virzības šajā jomā joprojām nav.

Top komentāri

Reigans&Tečere
R
Tagad sankcijām ir tikai divas debīlas jēgas. Priekš pasaules mērkaķu bara tiek radīta parazitējošo politiķu klaunu bara ilūzija par lietderīgu darbību un tautu mērdēšanai badā. Ne ar kodolieroču radīšanas un okupācijas nepieļaušanu tām nav sen vairs nav nekāda sakara.
00
0
Lai pelmenis iet ...irst!
Demokrāts
D
Pompeo var pildīt diplomāta lomu sarunās ar Latviju - tur diplomātam nav jābūt. Ar austrum-niekiem tā nevar.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits